FacebookTwitterGoogle+

Descobreix les nostres associacions

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Qui som  |  Sant Antoni Comerç

Sant Antoni Comerç

Comerciants i Veïns Sant Antoni Comerç

c/ Comte Borrell, 89, 1r 4a B
08015 Barcelona
Tel.: 934 248 010
Fax: 932 753 251
sac@santantonibcn.com
http://www.santantonibcn.com/

Veure mapa localització

· Horaris:
De dilluns a divendres de 9 a 14 h. i de 17 a 20 h.

· Transport públic:
- Metro: L2, Sant Antoni
- Autobusos: 13, 20, 24, 37, 41, 55, 91, 141
- Bicing: 113 - Comte Borrell, 60-62 | 112 - Floridabalnca, 31-33 | 70 - Villarroel, 2 | 71 - Floridablanca, 145 | 91 - Comte Borrell, 119 | 85 - Av. Paral·lel, 146

FacebookTwitterGoogle+

Mapa de localització

L'eix Sant Antoni Comerç ocupa tota l'extensió del barri que li dona nom. Aquest barri de forma triangular i carrers quadriculats, que segueixen el traçat ideat per a l'Eixample per Ildefons Cerdà, és un dels que té menys problemes de delimitació. Les seves vores són ben clares: la Gran Via, el Paral•lel i les rondes de Sant Pau i Sant Antoni. En aquesta relativament reduïda superfície, que té els vèrtex a les places d'Espanya, de la Universitat i la confluència de la Ronda de Sant Pau i el Paral•lel, hi ha tot un món, amb una acurada personalitat, i amb tots els elements que defineixen un barri. Una personalitat que es caracteritza pel comerç, i l'activitat que li és inherent.

Sant Antoni, com a barri, neix amb l'expansió de l'Eixample, a les darreries del segle XIX, a l'entorn del mercat de Sant Antoni, el qual fou acabat el 1882. El caràcter d'antic camí ral, per als qui venien de Madrid, el qual discorria per l'avui avinguda Mistral, després de travessar Sants, i que entrava a la Barcelona vella per la porta de Sant Antoni, influí en la seva configuració.

Els mercats han estat en moltes ocasions els forjadors al seu entorn d'un nucli de comerços, el de Sant Antoni no ha estat una excepció, el seu cas, però, sí és excepcional. Només 18 anys després de la inauguració del mercat, es van traslladar des del carrer del Consolat els encants vells, els quals es van mantenir en aquest indret fins el 1929, quan es van ubicar a la plaça de les Glòries. Vorejant el mercat, però, s'hi va mantenir un mercat de roba, llibres vells i objectes de col•leccionisme, que ha sobreviscut a tots els avatars i segueix funcionant en la actualitat amb molt bona salut. El mercat dominical de llibres vells, revistes, postals i en els darrers anys de productes informàtics s'ha convertit, sens dubte, en una important senya d'identitat d'aquest barri.

El mateix mercat i aquest altre, els encants, van tenir un efecte atractiu per una gran quantitat de clients provinents de tota la ciutat i de les poblacions de l'àrea metropolitana, que com a conseqüència, va potenciar l'aparició d'una important quantitat de botigues esteses per tot el barri.

En l'actualitat, el comerç està plenament consolidat, el territori de l'eix compta amb més de 2.500 comerços i serveis, més de 1.000 d'ells, agrupats en les vuit associacions que conformen l'eix: Associació de Comerciants de la Ronda de Sant Antoni, Associació de Comerciants del carrer del Comte d'Urgell, Associació de Comerciants de la Ronda de Sant Pau, Associació d'Empresaris de Comerç i de Serveis del carrer del Parlament, Associació de Venedors dels Encants de Sant Antoni, Associació de Venedors del Mercat de Sant Antoni, Associació Mercat del Llibre i Filatèlia Mercat de Sant Antoni i Associació de Veïns del barri de Sant Antoni.

L'eix Sant Antoni Comerç té una superfície d'uns vuit quilòmetres quadrats i dins d’ells, comptant la seva zona d'influència directe, viuen més de quaranta mil persones. Al seu comerç es pot trobar una àmplia diversitat d'oferta, d'alta qualitat i amb preus molt competitius. Els clients de les botigues de l'eix provenen, meitat i meitat, del mateix barri i dels barris veïns: el Poble Sec, l'Esquerra de l'Eixample i Ciutat Vella, així com de la resta de la ciutat i de les comarques barcelonines.

La particularitat d'aquest eix, d'estar conformat per tot un barri, possibilita la continuïtat comercial, no obstant això, té diferents subzones, formades per carrers o zones, on els establiments comercials estan especialitzats: en equipament de la persona, electrònica i informàtica, equipament per a la llar, mobles, serveis, comerç de proximitat i una àrea de lleure, amb una amplia oferta gastronòmica i d'oci.

L’eix Sant Antoni Comerç té una superfície d’uns vuit quilòmetres quadrats i en ells viuen més de quaranta mil persones. En el seu comerç s’hi pot trobar una àmplia diversitat d’oferta d’alta qualitat i amb preus molt competitius.
Agenda Sant Antoni Comerç
Festa Major del barri de Sant Antoni

Festa Major del barri de Sant Antoni

Lloc: Barri de Sant Antoni
Data: del 12-01-2018 al 21-01-2018

Torna Tapanatoni, la ruta de tapes de Sant Antoni.

Torna Tapanatoni, la ruta de tapes de Sant Antoni.

Lloc: Sant Antoni, Eixample, Barcelona
Data: del 10-11-2017 al 26-11-2017

Firantoni, la fira del comerç de Sant Antoni

Firantoni, la fira del comerç de Sant Antoni

Lloc: Comte d'urgell, Tamarit, Floridablanca, Sant Antoni
Data: el 10-06-2017

Torna Tapantoni, la ruta de tapes de Sant Antoni

Torna Tapantoni, la ruta de tapes de Sant Antoni

Lloc: Sant Antoni, Eixample Barcelona
Data: del 12-05-2017 al 28-05-2017