Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Innovació Inclusiva: transforma la teva pime amb Accessibilitat Digital

16 d'abril de 2024

Sabíeu que un 9,5% de la població espanyola ha declarat que té alguna discapacitat? Per aquesta raó és crucial que les pimes i els autònoms tinguin en compte l'accessibilitat digital a l'hora de desenvolupar les seves pàgines web. En aquest monogràfic coneixeràs els seus principals avantatges, així com pautes i eines per implementar-la.

La revolució digital ha transformat la manera com les empreses operen, sent essencial per a les pimes i autònoms incorporar l'accessibilitat digital a la seva estratègia. Amb el 9,5% de la població espanyola declarant alguna discapacitat, les empreses que ofereixen serveis en línia accessibles no només amplien el seu abast, sinó que també se'n beneficien econòmicament. Aquest monogràfic aborda els conceptes clau, els beneficis tant per a empreses com per a persones amb discapacitat, les pautes per implementar l'accessibilitat digital i les eines disponibles.

L'accessibilitat digital implica garantir que les tecnologies i els serveis en línia estiguin a l'abast de totes les persones, independentment de les seves habilitats o discapacitats. Comprendre conceptes clau com ara "disseny inclusiu", "usabilitat" i "adaptabilitat" és crucial. En definitiva, el disseny inclusiu cerca crear productes i serveis que atenguin la diversitat d'usuaris, assegurant una experiència positiva per a tothom.

La implementació de pràctiques d'accessibilitat digital no és només ètica, sinó que també beneficia econòmicament les pimes. En fer els seus productes i serveis accessibles, les empreses amplien la seva audiència. A més, contribueixen a una societat més inclusiva i promouen la igualtat d'oportunitats. D'altra banda, per a les persones amb discapacitat, l'accessibilitat digital significa un accés equitatiu a la informació i els serveis en línia, millorant la seva contribució a la societat.

Per garantir aquesta accessibilitat digital, les pimes han de tenir en compte els requisits establerts pel Consorci W3C en desenvolupar els llocs web per garantir l'accessibilitat. Entre ells, destaquen:

  • Organització efectiva del lloc web amb una estructura lògica.
  • Accessibilitat multimodal, abastant ratolí, teclat i veu.
  • Incorporació de text alternatiu descriptiu en imatges i elements gràfics.
  • Estructuració adequada de documents a Word que faciliti la conversió a PDF.

A més, les pautes WCAG 2.1 estableixen l'estàndard per a l'accessibilitat web i la seva avaluació efectiva. Hi ha diverses eines que permeten a desenvolupadors i dissenyadors verificar la conformitat amb les pautes, abordar problemes específics i millorar laccessibilitat web. Entre elles, destaquen: TAW, WAVE, Axe DevTools, WAI-ARIA Authoring Practices i Bootstrap, entre d'altres.

D'altra banda, en aquest monogràfic també es proposen dues guies pràctiques per assolir l'accessibilitat:

  • Disseny inclusiu: a l'etapa inicial, és essencial comprendre l'audiència, generar idees inclusives, integrar principis d'accessibilitat i validar abans del llançament.
  • Millora contínua de l'accessibilitat: aquest procés inclou l'avaluació de la situació actual, la priorització de millores o la capacitació de l'equip, entre d'altres recomanacions.

En definitiva, l'accessibilitat no és només una opció sinó un requisit fonamental. Amb les eines i els recursos disponibles, la implementació de pràctiques accessibles es torna assolible i essencial per a l'èxit a llarg termini de les petites i mitjanes empreses.

En definitiva, la accesibilidad no es solo una opción, sino un requisito fundamental. Con las herramientas y recursos disponibles, la implementación de prácticas accesibles se vuelve alcanzable y esencial para el éxito a largo plazo de las pequeñas y medianas empresas.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X