FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Qui vol un gelat?

Notícies

Qui vol un gelat?

02, juny 2016

Els gelats han deixat de ser un producte de consum estacional, i avui dia és molt senzill gaudir d'un con o una terrina, per exemple, en qualsevol moment de l'any, faci calor o fred, plogui o el termòmetre superi els 30ºC. I és que l'oferta de gelateries no ha deixat de créixer a la nostra ciutat en els últims anys, concentrant-se al territori de Compra Eixample algunes de les preferides dels veïns del districte i de tota la ciutat, en general.

Com a denominador comú de totes aquestes gelateries del nostre territori, destaca, i ho fa per sobre de tot, fins i tot del seu concepte -alguns, per cert, molt originals- la qualitat dels gelats que serveixen i que han propiciat que aquests establiments siguin ja, autèntics punts de pelegrinatge pels que gaudeixen del gelat artesanal, gourmet, especial i diferenciat,... pels que els agrada el gelat de debò!

Fem un vol i  prenem un gelat? Som-hi!

I com començar s'ha de començar per algun lloc, us proposem fer-ho en aquesta ocasió per un dels barris més hipsters del moment a Barcelona, Sant Antoni Comerç on s'ubiquen dos dels establiments amb més solera pel que a gelats fa referència a la nostra ciutat. El primer és l'emblemàtica Gelateria Sirvent de la Ronda Sant Pau, 3. En aquest negoci familiar, en marxa des dels anys 20, destaca la seva col·lecció de més de trenta gelats artesans de tots els gustos i sabors. El de torró resulta irresistible, igual que el d'orxata, vainilla, i tants altres!, la qual cosa complica certament l'elecció. De fet, el reconeixement dels gelats d'aquest establiment és tal, que la demanda ha afavorit recentment la incorporació, fins i tot, de la seva oferta a un popular servei de repartiment de menjar gourmet a domicili. I estarem d'acord que no hi ha millor manera per acabar un bon àpat a casa que amb un gelat extraordinari...

Ben a prop de la Gelateria Sirvent, trobem la Gelateria Bonastre, a l'Avinguda Mistral, 10, altre d'aquells establiments arrelats a l'imaginari dels veïns del barri de Sant Antoni. La seva terrassa amb vistes als "Jardinets de l'Alguer", convida, durant tot l'any, al gaudi d'aquest raconet de barri, on podem endolcir les vistes amb qualsevol de les delicioses propostes de gelats que ofereix aquesta gelateria. El negoci és un projecte del Xavier Bonastre, encapçalat, ara, per Cristina Rosich, qui ha sabut mantenir l'excel·lència i la qualitat dels gelats i sorbets de la carta del Bonastre, totes propostes naturals, elaborades sense essències ni productes químics aptes per a celíacs i en el cas dels sorbets, amb bandera verda per ser consumits per intolerants a la lactosa.

Amb el bon sabor de boca que ens han deixat les delícies de la Gelateria Bonastre, canviem ara de barri i ho fem al de l'Associació de Comeriants Eix Fort Pienc, és a dir, a la zona de l'Eixample situada a l'extrem inferior dret del Districte, a l'àrea delimitada per les Avingudes Diagonal, Meridiana, Vilanova i el Passeig de Sant Joan. Allà trobem, al carrer Ribes,37, la Gelateria del Barri, un establiment dedicat al gelat artesanal de qualitat. La seva filosofia és ben senzilla, "mantenir sabors originals, una molt alta qualitat i beneficis nutricional per a un gelat de fabricació 100% artesanal elaborat amb matèria primera natural, lliure de conservants, colorants i estabilitzants, i sense gluten ni ou". A més i com a valor diferencial d'aquest establiment destaca la seva especialització en gelats per a vegans, elaborats, tots ells, i en aquest cas, amb aigua i fruita molt fresca.

En aquest mateix barri, al carrer Casp 137, trobem, Fruits Dador un altre establiment referent d'aquesta zona de la ciutat que si bé no elabora gelats, si distribueix fruita de la més alta qualitat, ideal per a la preparació de batuts, smoothies o simplement per gaudir d'ella fresqueta i a trossets com a postre, esmorzar, berenar, o pica pica saludable, entre hores.

Per sobre del Fort Pienc, localitzem dos territoris més de Compra Eixample amb una oferta de pastisseries i gelateries referent a la ciutat. Ens referim a l'Eix de la Sagrada Família i al territori de l'Associació de Gaudí Comerç. En la primera d'aquestes zones, la de Sagrada Família, és obligada la visita a la Pastisseria LLisó Lis del carrer Rosselló, 436, un espai que esdevé un autèntic festival pels sentits. Aquí, si bé no trobarem el gelat convencional de con o terrina, del que sí podem gaudir és d'una completíssima oferta en pastisseria i rebosteria semi-gelada, tant tradicional com creativa, de la que fa gala aquest establiment. Al capdavant de tot plegat està l'Aurora Muñoz, pastissera de gran vocació, reconeguda al panorama pastisser de la ciutat per la seva llarga experiència al sector; pel fet d'haver col·laborat en algunes de les pastisseries més importants del sector; i per ser l'artífex, ni més ni menys, de la cadena de pastisseries Llisó Lis, amb establiments a diferents punts de Barcelona.

I si tot això fa referència a la Pastisseria Llisó i Lis, sense moure'ns molt més enllà, podem seguir gaudint de la pastisseria més selecta i gelats artesanals en establiments com la Chocofiro Bomboneria, la Jijonenca o la Llelateria. La primera de les nostres propostes, la Chocofiro Bomboneria, està ubicada a l'Avinguda Gaudí, 81 i la seva oferta se centra en productes 100% artesanals. Centenars de bombons i bombonets perfectament arrenglerats donen la benvinguda als clients en aquest establiment on el fet d'elaborar tots els seus productes, els permet disposar d'una àmplia gamma de preparacions aptes per a celíacs, una intolerància permanent amb un nombre creixent de pacients, que no permet a qui la pateix ingerir gluten de blat i civada entre altres cereals.

En el mateix territori de Gaudí Comerç trobem La Llelateria, a l'avinguda Gaudí, 73, un establiment especialitzat en el gelat de iogurt amb una oferta de més de 50 toppings diferents. Aquest tipus de preparació, arriba directament dels Estats Units i ha viscut un important creixement en la seva demanda durant aquests darrers anys, sobretot gràcies a la seva menor aportació de calories. El gelat de iogurt té com a base la llet a la qual s'afegeix una petita part iogurt, fet que assegura al producte final la presència de probiòtics, els microorganismes que ens ajuden a mantenir saludable la flora intestinal i que són propis de les llets fermentades.

I acabem la ruta igual que l'hem començat. Amb una firma gelatera amb llarga tradició a casa nostra, La Jijonenca. En aquest cas, la nostra proposta és la Jijonenca Gaudí, ubicada molt a prop de la Sagrada Família a l'Avinguda Gaudí, 32. Destaca d'aquest establiment el seu ambient familiar i acollidor, i evidentment la seva oferta de gelats artesanals que el client pot degustar en diferents formats, mides i combinacions. La terrassa exterior resulta immillorable per a una agradable consumició en una de les avingudes més transitades de l'Eixample. L'espectacle viu i canviant que ofereixen centenars de persones de tot el món passejant per aquí és inigualable.

I fins aquí el nostre recorregut per algunes de les millors gelateries i pastisseries de l'Eixample. Que vagi de gust!

Comentaris

Botiga del mes
Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar
Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

04, octubre 2016
Rítmic BCN, a ballar!