FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Vins que amaguen històries

Notícies

Vins que amaguen històries

01, setembre 2016

El nostre és un país de vins, una terra on produïm algunes de les millors etiquetes del món i també on entaular-nos és sinònim d'un bon àpat acompanyat d'un bon vi, a més, clar està, d'una bona companyia i tertúlia.

La cultura del vi ha viscut en els darrers anys una important projecció, aconseguint despertar la curiositat i l'interès del consumidor sobre el vi diferenciat, el vi amb característiques pròpies, aquell amb una història darrera capaç de traslladar a la copa l'essència, els sabors i els aromes de la terra on ha estat elaborat.

De mà d'aquest interès o bé fomentant-ho, alhora que afavorint el seu èxit, trobem un sector del vi fort i consolidat, rejovenit en els darrers anys amb la incorporació de noves generacions d'enòlegs i sumillers, l'aparició de nous cellers i, també, nous establiments de venda i distribució de vins que estan actuant d'excel·lents plataformes de divulgació de la cultura d'aquest producte a casa nostre.

Recorregut per les millors botigues de vins de Compra Eixample.

Ens referim a establiments com Jovani&Vins al carrer Comte Borrell, 30 i Art de Vins a Villarroel, 18, tots dos a l'Eix de Sant Antoni Comerç, un dels que concentra, ara per ara, a l'Eixample un número més important de botigues de productes diferenciats. També és un bon exemple, Verol, la proactiva botiga de vins del carrer Mallorca, 290 a l'Eix del Cor Eixample. Tots ells són espais on posen a l'abast del client vins seleccionats, amb identitat pròpia capaços de garantir no només una bona copa, sinó, sobretot una bona i plena experiència de degustació. I és amb aquest objectiu que han incorporat a la seva activitat de venda, la de formació, amb la programació periòdica de sessions pràctiques de tast, maridatge de vins amb altres productes, i fins i tot sortides organitzades per a descobrir els vins en el seu medi natural.

En aquests tipus d'establiments, les etiquetes que trobem tenen a veure poc o res amb els que normalment tenen presència als circuits comercials convencionals, destacant d'aquestes botigues especialitzades, la seva cura en la selecció de vins especials pel seu origen, per la seva forma d'elaboració, per la seva anyada,... A botigues de l'Eix Cor Eixample, com La Vinícola, celler especialitzat en vins catalans i del món del carrer Girona, 123 o a Loco Vinitus a la Gran Via, 734, autèntics especialistes en la troballa de vins especials, cada etiqueta representa una història que el consumidor es convidat a descobrir a través de les explicacions del personal especialitzat d'aquests establiments, a més, evidentment, de la pròpia degustació del vi.

I el millor de tot és que lluny del que molts puguin pensar, l'experiència d'obrir i gaudir de qualsevol d'aquests vins, perfectament exposats a les prestatgeries d'aquesta nova generació de cellers del segle XXI, plantejats com autèntiques boutiques del vi, és quelcom a l'abast d'una gran majoria. I és que si bé, un preu alt pressuposa una qualitat, la coneixença del producte i l'especialització d'aquests comerços els permet accedir, en la majoria de casos, directament als productors aconseguint, així, vins realment diferenciats de la resta, tant en característiques qualitatives com de preu.

Ho podem comprovar a qualsevol dels establiments citats fins ara i també a altres com a Taps Vinoteca amb més de mil referències, situat al carrer Girona, 103, a l'Eix de Cor Eixample; o a Vinalium, al carrer Mallorca, 442 a l'Eix Comercial Sagrada Família on és possible trobar el més destacat del panorama vitivinícola mundial.

Afegir a aquesta tria de botigues especialitzades en vins de Compra Eixample, altres establiments del ram de l'alimentació que també aposten per oferir als seus clients una acurada selecció de vins especialment pensats per acompanyar els productes que ells mateixos treballen. Ens referim, per exemple, a la Xarcuteria Tobella del carrer València, 555 o, la botiga Germans Gràcia Xarcuters al carrer Mallorca, 489, tots dos comerços a Encantsnous Eix Comercial.

Arribat a aquest punt, no ens queda més que preguntar, a qui li ve de gust un vinet?... Recordeu, que el vi consumit amb moderació i responsabilitat és un producte saludable que ens aporta múltiples beneficis a la nostra salut, gràcies a la seva capacitat antioxidant, la seva facilitat per afavorir el processament de les proteïnes que ingerim o al seu contingut de resveratrol i flavonoides que contribueixen al no desenvolupament de determinades patologies, entre moltes altres avantatges.

Que vagi de gust!

Comentaris

Botiga del mes
Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència
Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

04, octubre 2016
Rítmic BCN, a ballar!