Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Aquestes són les tecnologies que transformaran digitalment la teva pime

30 d'agost de 2022

El panorama empresarial és cada cop més competitiu i canviant. En aquest post us expliquem quines són les últimes tendències en tecnologia que us ajudaran a afrontar-ho. No t'ho perdis!

Estem vivint una època de grans canvis en què el comportament dels clients evoluciona constantment. Per això, les empreses han d'adaptar-se a les diferents necessitats que aquests demanen. I per això, la incorporació de noves tecnologies és clau.

La intel·ligència artificial, l'IoT, big data o el núvol, només són algunes de les tecnologies que han anat incorporant les empreses que volen adaptar-se al nou panorama digital i destacar de la competència. De fet, segons dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE), l'IoT és una de les tecnologies més utilitzades per les empreses, específicament pel 16%. Seguida pels robots industrials o de servei, usats per un 8,9% de les empreses i el big data, per un 8,5%.

Tot i això, creiem que és important recalcar que la transformació digital és un procés que va més enllà de la implementació d'aquestes noves tecnologies. És una reestructuració completa de tots els processos, les estratègies, la nostra cultura i la relació amb els clients.

A continuació, et presentem algunes de les tecnologies més útils i avantguardistes que pots incorporar a la teva pime.

IoT (Internet of Things)

El principal avantatge de l'IoT (enllaçar amb el monogràfic d'IoT) és que és una tecnologia molt versàtil, ja que depenent de les vostres necessitats pot ser fàcilment adaptable. Cada vegada són més les pimes que incorporen aquesta eina en diferents processos com en la gestió de magatzems per tenir més control logístic, o per mesurar la vida útil de maquinària per tal de realitzar manteniments preventius. La seva implementació ens aporta els següents avantatges, entre d'altres:

 • Augmentar l'eficiència i la productivitat de processos empresarials.
 • Estalviar costos mitjançant l'optimització de cicles energètics.
 • Millorar els processos de producció tot identificant colls d'ampolla.
 • Reduir el temps d‟inactivitat causat per errors d‟equips.

Big Data

El big data està molt relacionat amb totes les tecnologies de què parlarem en aquest post. Un dels resultats de transformar digitalment la teva pime sol ser, entre d'altres, un flux de dades més gran. Sumant també les dades que produeixen les eines que estem explicant, sense el big data seria impossible gestionar-les.

En aquest sentit, la funció del big data és agrupar els conjunts de dades brutes que es generen diàriament i processar-los perquè puguin ser utilitzats, entre altres coses, per a la presa de decisions. Entre els seus avantatges destaquen:

 • Millora a la presa de decisions.
 • Reducció de costos i augment de leficiència de processos.
 • Més capacitat per entendre i segmentar les necessitats del client.
 • Facilitat per trobar noves oportunitats de negoci.

El núvol

És una de les eines clau en qualsevol organització. El núvol ens permet descentralitzar diferents processos i accedir-hi en qualsevol moment, des d'on sigui necessari. Amb l'arribada del Covid-19, aquesta tecnologia ha estat un dels factors més importants per a tota empresa globalment, ja que ha permès un treball remot eficaç i segur. Els seus principals avantatges són:

 • Estalvi de costos en servidors i altres equips en utilitzar recursos remots.
 • Seguretat d'accés a la informació en cas d'error en algun equip.
 • Accessibilitat perquè tots els equips puguin col·laborar des de qualsevol ubicació.
 • Afavoreix el treball en equip. 

Intel·ligència Artificial

Com hem dit anteriorment, aquesta és una de les eines que van molt de la mà del big data atesa la immensitat de dades que necessita un programa per aprendre. Amb aquestes dades i mitjançant el machine learning els programes aprendran a simular la intel·ligència humana permetent així resoldre problemes complexos i assistir a l'automatització de diferents processos.

Un dels usos més comuns d'aquesta tecnologia a les pimes són els assistents per a l'atenció al client com els chatbots (enllaçar amb post sobre chatbots). Els avantatges d'aquests programes per a la nostra pime són, entre d'altres:

 • Respondre preguntes comunes del teu negoci.
 • Simplificar latenció al client, optimitzant el temps de les dues parts.
 • Permet el contacte les 24 hores del dia.
 • Evitar trucades i minuts despera innecessaris.

Totes aquestes tecnologies suposen una ajuda molt important en la transformació digital de les pimes. Especialment per respondre de manera efectiva als canvis constant que presenten els clients i per impulsar la nostra competitivitat. No esperis més. Destaca entre la competència digitalitzant la teva pime!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
09.07.2024
Resol les teves incidències a distància amb TeamViewer - Infografia
Has implementat el teletreball a la teva empresa? Aquesta infografia us interessa! Coneix TeamViewer i com t'ajuda a solucionar problemes als dispositius del teu equip. Què és TeamViewer? És un programa informàtic que...
+ info
09.07.2024
Eines per a la gestió financera de les pimes
La gestió financera és un procés fonamental perquè pimes i autònoms puguin fer un ús correcte dels seus recursos financers i, encara que pot resultar una tasca complexa, hi ha nombroses eines que pots...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X