Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Cuina al vapor, una opció saludable més enllà de les dietes

1 de febrer de 2017

Cuinar al vapor és una de les opcions més saludables per preparar els nostres àpats. Aquesta tècnica amb segles d'història té el seu origen a la cuina oriental i en els darrers anys ha guanyat molts practicants gràcies a la creixent preocupació per cuidar de la nostra salut, també, a través de l'alimentació. La cuina al vapor destaca per la seva senzillesa i, sobretot, respecte per les vitamines, sabor, aroma i textura dels aliments, els quals, arriben al plat sense perdre cap dels seus nutrients.

Aquest fet s'aconsegueix perquè els aliments es cuinen per l'efecte del vapor d'aigua a no més de 100ºC, sense contacte directe amb cap altre agent que pugui modificar les seves característiques, és a dir, tot el contrari al que succeeix a la cuina convencional on els aliments es preparen en contacte directe amb aigua, oli, mantega, ...i a temperatures normalment molt altes, per sobre dels 110ºC, moment en el qual, segons diversos estudis, es comencen a modificar certes propietats i aspectes dels aliments.

Evitant aquest contacte i temperatura, els aliments cuinats al vapor a més de conservar els seus nutrients resulten molt més digeribles front altres tècniques com l'arrebossat, per exemple. Per contra, i com que la cuina al vapor no canvia ni emmascara cap de les característiques de l'aliment, cal assegurar-se sempre productes els més frescs possibles, d'altra manera ho notarem al plat.

Al voltant de l'aposta de milers de ciutadans per aquesta cuina s'ha desenvolupat un important mercat d'estris i gadgets dissenyats per a fer més còmode i fàcil, si cap, elaborar receptes amb aquesta tècnica. Les opcions són moltes i va des dels tradicionals recipients de bambú o olla amb cistella de malla d'acer, a modernes vaporeres elèctriques, forns de vapor, estotjos per al microones, malles de silicona i fins i tot sofisticats robots de cuina que incorporen la cuina al vapor com a opció de cocció.

L'oferta és amplia i la millor forma d'adequar-la a les nostres necessitats és visitar qualsevol dels establiments del territori de Compra Eixample especialitzats en aquest tipus d'estris i equips. Tal és el cas, per exemple, de la "Ferreteria Toni" al carrer València, 534, A-66 a Encantsnous Eix Comerciall, un establiment del barri de tota la vida amb tot tipus de solucions per a cuinar al vapor; o "Marc Vidal, taula i cuina" al carrer Tamarit, 162 a l'eix de Sant Antoni Comerç, on a més de paelles, la seva gran especialitat, disposen sempre del més nou i innovador pel que fa a estris i recipients per a la cuina al vapor. "Maite, cuina, taula i decoració" és, també, una immillorable opció si ens movem per la zona de l'Eix Comercial Sagrada Família. Aquesta botiga està al carrer Padilla, 251 i ofereix interessants estris per aconseguir, sí o sí, un cuinat al vapor perfecte. Si visitem la botiga Teixidó, al carrer Provença, 474 a Eix Comercial Sagrada Família també ens assegurem un més que generós assortiment en aquest àmbit de la cuina al vapor. Aquest és un dels establiments més especialitzats de Barcelona en articles i gadgets de cuina i parament de taula. Qualsevol article que un pugui necessitar o imaginar, gairebé amb total seguretat, ho podrem trobar aquí.

Una oferta similar, centrada en aquest cas en el petit electrodomèstic per a preparar plats al vapor és la que podem trobar al popular establiment “Electrodomèstics Ronda”, a la Ronda de Sant Antoni 46-50 a l'Eix de Sant Antoni Comerç o al bio-comerç "René + que electrodomèstics" del Passeig Lluís Companys, 13 a l'Eix Fort Pienc. En aquesta botiga, a més, ofereixen un programa de tallers de cuina saludable per a adults i altre per a nens, en els que els "alumnes" descobreixen com de divertida i saborosa pot ser aquesta opció de cuina, la versió al vapor, inclosa.

I és que lluny del que molts poden pensar, la cuina al vapor no és ni sosa ni avorrida. Per exemple, el líquid que escalfem per aconseguir el vapor per cuinar els nostres aliments no cal que sigui només aigua. Podem utilitzar altres ingredients que donaran un toc especial a les preparacions: brou de peix, de carn, de marisc o de verdures són una bona opció, igual que el fet d'aromatitzar l'aigua amb herbes, llimona o fins i tot una mica de vi. En tots els casos el resultat serà ben saborós. A més, a mesura que es van cuinant els aliments al vapor, l'aigua es va enriquint dels líquids que aquests van deixant anar, creant la base per a un exquisit brou. Una equació perfecte, saludable i sostenible...!

Pel que fa al tipus d'aliments aptes per aquest tipus de cuina, el vapor és ben generós i admet gairebé tots els tipus de carns, peixos, verdures, cereals, ... sent l'única limitació la seva frescor. I és que és important insistir que la cuina al vapor no altera cap de les propietats de l'aliment i que totes es traspassen al producte final tal qual... mancances incloses. El millor doncs, per assegurar-se l'èxit, és proveir-se a establiments on la frescor dels aliments és garantida. Ho és a les parades del "Mercat de Sant Antoni" a l'Eix de Sant Antoni Comerçi també a petits establiments de proximitat com la botiga "El Pagès d'or" al carrer Comte d'Urgell, 16 d'aquest mateix Eix Comercial. Tant a un lloc com a l'altre, a més, trobarem el consell dels professionals que ens guiaran en la tria de les millors peces, talls, i varietats de productes per preparar al vapor.

Aquest tipus d'assessorament, el trobem, també, a l'establiment "Tokio ya" al carrer Girona, 119 a l'Eix Comercial Cor Eixample. En aquest cas però, la protagonista és la cuina japonesa on els mushimono o ingredients preparats al vapor són un dels protagonistes destacats dels seus menús i, també, d'altres cultures properes com la coreana. Per comprovar-ho, sense necessitat de viatjar fins allà, i ni tant sols moure's del territori de Compra Eixample, només cal visitar el restaurant “Seoul" de l'Avinguda Gaudí, 70 a la zona de l’Associació Gaudí Comerç, un establiment especialitzat en l'autèntica cuina de tradició mil·lenària coreana. Al mateix eix comercial, trobem, també, "4 plats i punt", al carrer  Cartagena, 328, un restaurant, en aquest cas, de cuina de mercat en què les preparacions al vapor també tenen el seu lloc, acord amb la filosofia de cuina fresca i saludable per la qual aposta la direcció i cuina de la casa.

Acabem aquest recorregut per la cuina saludable al vapor a Compra Eixample a l'Eix Comercial Fort Pienc., concretament a la botiga "Bo per endur" del carrer Sardenya, 182 on podem triar entre diferents plats i acompanyants preparats al vapor per fer un deliciós, nutritiu i saludable àpat a casa. Bon profit!

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
20.02.2024
Potencia la teva pàgina web amb Shopify
Si comptes amb una pàgina web on vens els teus productes o simplement estàs pensant a obrir una botiga online, en aquest post et descobrim Shopify, una de les eines d'e-commerce més utilitzades a tot el món i que et pot...
+ info
20.02.2024
La revolució del pagament digital arriba a l'hostaleria millorant l'experiència dels clients
Sabies que cada cop més persones utilitzen el pagament digital? De fet, segons Statista, més de 4.100 milions de persones a tot el món ja utilitzen aquest mètode de pagament. Si et dediques a l'hostaleria i vols...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X