Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Domina la presència en línia: com un CMS pot impulsar el creixement de la teva pime

19 de març de 2024

Comptar amb presència a internet i mostrar com és el teu negoci a través d'una pàgina web ha esdevingut una estratègia fonamental per a pimes i autònoms. En aquest monogràfic aprendràs què és un CMS o Sistema de Gestió de Contingut, que et permetrà organitzar el lloc web del teu negoci i els passos necessaris per implementar-lo.

A l'era digital actual, les pimes i autònoms enfronten desafiaments i oportunitats significatives. La presència en línia ha esdevingut essencial, i la gestió eficient de continguts té un paper crucial. Els Sistemes de Gestió de Continguts (CMS) han sorgit com a aliats essencials per a les pimes, permetent gestionar, organitzar i publicar contingut en línia de manera eficient. Segons dades de Zipper Research, el 2022, el 43,6% dels llocs web utilitzen CMS, reflectint la seva rellevància creixent.

L'ús de CMS comporta una sèrie d'avantatges com:

  • Estalvi de temps i recursos: Els CMS simplifiquen la gestió de continguts, permetent a les pimes fer canvis sense dependre de programadors.
  • Personalització i flexibilitat: Ofereixen opcions personalitzables, adaptant els llocs web a les necessitats específiques de les pimes.
  • Actualització constant de contingut: Faciliten la publicació de nou contingut, crucial per atraure i retenir visitants.
  • Millora del SEO: Els CMS inclouen eines per a optimització de motors de cerca, augmentant la visibilitat.
  • Control d'accés i col·laboració eficient: Permet assignar rols i permisos, facilitant la col·laboració.
  • Facilitat dús i administració: Dissenyats amb interfícies intuïtives, accessibles per a persones sense coneixements tècnics avançats.

Per destacar al món digital actual, les pimes busquen tenir presència en línia efectiva, i per això els CMS són essencials per a aquest propòsit. Hi ha dos tipus de CMS: els de codi obert i propietaris. L'elecció depèn de la mida, els recursos i els objectius de l'empresa. És fonamental avaluar la facilitat d'ús, escalabilitat, costos i suport a l'hora de seleccionar un CMS.

Després de seleccionar el tipus de CMS que millor s'adapta a la pime, la implementació i la configuració són processos estratègics molt rellevants. La planificació detallada, l'assignació de rols i la instal·lació bàsica, la personalització del disseny, la configuració de menús i navegació, i la migració de contingut són els passos que cal seguir. Una implementació i configuració reeixides garanteixen un lloc web llest per a la gestió de contingut.

Algunes opcions populars de CMS que poden emprar pimes i autònoms inclouen:

  • WordPress: Versàtil i fàcil de fer servir, ideal per a diversos usos.
  • Joomla: Potent i escalable, adequat per a llocs web de més complexitat.
  • Acquia (basat en Drupal): Destaca en rendiment i seguretat.
  • Wix: Simple i centrat en el disseny, perfecte per a llocs web que busquen ser visualment atractius.

En aquest sentit, l'elecció depèn de les necessitats i el pressupost de les pime.

D'altra banda, també hi ha algunes pimes que es podrien considerar cas d'èxit a l'hora d'implementar un CMS, com per exemple Le Cocó, un dels grups de restaurants més destacats i populars de Madrid, que han fet servir WordPress per gestionar de forma eficient múltiples llocs web de restaurants. També hi ha el cas de Festela, una marca de roba amb seu a Barcelona que ha optat pel CMS Wix i gràcies a això han aconseguit personalitzar de manera efectiva i ressaltar la singularitat dels seus dissenys a la roba.

En conclusió, lelecció i una bona implementació dun CMS són essencials per a lèxit duna pime o autònom en un entorn digital altament competitiu. La diversitat d'opcions i casos d'èxit demostra que la gestió de continguts és una part fonamental de l'estratègia digital de les pimes que de vegades cau en segon pla.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X