Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Energia intel·ligent per a pimes d'allotjament: així funciona la immòtica

30 d'abril de 2024

Si us dediqueu al sector de l'allotjament, aquest post és per a tu! Conèixer noves maneres d'optimitzar els teus recursos energètics, a més de reduir les despeses i augmentar els beneficis, et permetrà fomentar la sostenibilitat en el teu negoci i aportar el teu granet de sorra a cura del medi ambient.

Per això, t'explicarem què és la immòtica i com pots començar a gaudir dels seus avantatges. Allà anem!

Ara que la sostenibilitat i l'eficiència energètica són imperatives, les empreses, inclosos els establiments d'allotjament, busquen constantment formes innovadores d'optimitzar-ne el consum d'energia.

Per a les petites i mitjanes empreses, així com per als autònoms que gestionen, per exemple, hotels o hostals, l'eficiència energètica no només tracta de reduir costos, també de no malbaratar recursos naturals. En aquest context, sorgeix la immòtica, una solució intel·ligent per al control i la gestió eficient de l'energia en espais amplis com ara els edificis.

En vols saber més? A continuació, t'ho expliquem.

Què és la immòtica?

La immòtica, també coneguda com a automatització d'edificis, és el conjunt de tecnologies i sistemes que permeten la gestió integral d'un immoble o establiment, optimitzant l'ús dels recursos i millorant la comoditat i la seguretat de les persones que els habiten. En poques paraules, la immòtica utilitza sensors, dispositius i programari per controlar i monitoritzar diversos elements com la il·luminació, la climatització, la seguretat i la gestió d'energia, de manera centralitzada i automatitzada.

Consells per a un establiment d'allotjament

Ara que ja saps què és la immòtica, és moment d'explorar com pot beneficiar un establiment que es dedica a l'allotjament de persones i quins consells poden seguir els propietaris i administradors per implementar-la de manera efectiva:

La immòtica és el conjunt de tecnologies i sistemes que permeten la gestió integral d'un immoble o establiment.

  • Anàlisi de consum energètic: abans d'implementar qualsevol solució d'immòtica, és fonamental fer una anàlisi detallada del consum energètic de l'establiment. Això ajuda a identificar àrees de millora i establir objectius clars deficiència energètica.
  • Sistemes integrats: la clau de la immòtica rau en la integració de diferents sistemes per optimitzar-ne el funcionament. Un hotel o hostal, per exemple, es pot beneficiar enormement en integrar sistemes d'il·luminació, climatització i gestió energètica, permetent un control centralitzat i més eficiència.
  • Sensors d'ocupació: instal·lar sensors d'ocupació a les habitacions, passadissos i àrees comunes permet ajustar automàticament la il·luminació i la climatització en funció de la presència major o menor de persones. Això no només redueix el consum energètic, sinó que també millora lexperiència de lhoste en proporcionar un entorn més còmode i personalitzat.
  • Gestió intel·ligent de la climatització: la immòtica permet programar la climatització de manera intel·ligent, adaptant-la als patrons d'ocupació i les condicions climàtiques exteriors. A més, el monitoratge continu dels sistemes HVAC (calefacció, ventilació i aire condicionat) permet detectar i corregir ràpidament possibles fallades o desviacions en el rendiment, garantint un funcionament òptim i reduint els costos de manteniment.
  • Optimització de la il·luminació: La il·luminació representa una part significativa del consum energètic d'un edifici. Mitjançant la instal·lació de sistemes d'il·luminació LED de baix consum i la implementació de controls automatitzats, com ara sensors de llum natural i programació horària, és possible reduir considerablement la despesa energètica sense comprometre la qualitat lumínica.
  • Monitorització i anàlisi de dades: la immòtica no només es tracta de controlar sistemes, sinó també de recopilar dades per fer un seguiment del rendiment i prendre decisions informades. Els sistemes de gestió energètica proporcionen informes detallats sobre el consum i els patrons dús, permetent identificar àrees de millora i optimització contínua.

Per tot això, la immòtica ofereix als hotels i establiments d'allotjament l'oportunitat de millorar-ne l'eficiència energètica, reduir costos operatius, oferir una experiència més confortable i respectar els recursos naturals.

En invertir en solucions intel·ligents i sostenibles, els professionals d'aquest àmbit poden no només contribuir a tenir cura de l'ecosistema, sinó també millorar la rendibilitat i la competitivitat del seu negoci.

Si vols conèixer més continguts com aquest, recorda que pots subscriure't a la nostra newsletter. Perquè estiguis a la darrera en digitalització!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X