Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Fonaments de l'e-commerce: Tot el que has de tenir en compte abans de muntar una botiga online

17 de maig de 2022

Estàs pensant a obrir una botiga en línia? Que no se't passi res per alt! T'expliquem quins són els passos per començar i fer créixer el teu negoci online. 

Quan pensem en un e-commerce, pot passar que el primer que ens vingui a la ment sigui simplement la compra i venda de productes o serveis en línia. No obstant això, un comerç en línia implica una gran quantitat de metodologies que existeixen al moment de generar transaccions i ingressos per internet. Com a conseqüència, inclou també una sèrie de factors que afecten el seu desenvolupament com la legislació de cada país, les aliances comercials, la satisfacció de clients, entre d'altres. 

Va ser a la dècada dels 90 quan els comerciants van començar a utilitzar l'internet com a nou canal de vendes. Des de llavors, l'e-commerce ha tingut un creixement vertiginós, especialment a l'últim parell d'anys. Segons dades de l'estudi Anual E-commerce de la IAB Spain, el 2021 la penetració de la compra en línia va créixer fins a assolir el 76% dels internautes espanyols davant d'un 72% el 2020.

Com a conseqüència, el comerç electrònic ha generat noves oportunitats de creixement i exposició per als negocis, però alhora ha suposat un major nivell de competitivitat. Per aquest motiu, a l'hora de crear una botiga en línia serà fonamental que el nostre lloc web inspiri confiança, seguretat i projecti de manera clara la seva proposta de valor. En aquest sentit, t'expliquem quins són els aspectes que has de tenir quant a l'hora d'obrir una botiga online.

1. Anàlisi externa

Consisteix a analitzar les circumstàncies en què es troba la nostra competència. Com per exemple quina plataforma en línia utilitza, quins tipus de productes ofereix, a quines xarxes socials es troba, quin és el seu model negoci, etc. 

Aquest procés ens ajudarà a identificar les amenaces i les oportunitats que se'ns poden presentar.

2. Anàlisi interna

En aquest punt haurem de fer una avaluació profunda del nostre negoci i dels recursos de què disposem. D'aquesta manera coneixerem detalladament les debilitats i fortaleses del negoci. 

3. Públic objectiu: com és i on és

És fonamental que coneguis les necessitats, desitjos i comportaments de qui seran els teus clients. També, és important reflexionar sobre quins seran els recursos que disposaràs per atraure'ls i donar-te a conèixer.

4. Selecciona els productes o serveis que comercialitzaràs 

A l'hora de crear el catàleg de productes o serveis que oferiràs, has de tenir en compte la seva presentació i organització a la plataforma. Dos elements fonamentals per fer-ho són: les imatges i les descripcions dels productes. 

Imatges: aquest recurs juga un rol fonamental, ja que és lúnica forma que té lusuari per veure el producte. Per això, hauràs de cuidar la qualitat de les imatges i la presentació dels teus productes ressaltant els seus atributs visualment. Una bona pràctica seria afegir diverses fotografies i vídeos de 360 ​​graus per oferir una visió completa. 

Descripcions de producte: és recomanable allunyar-se de les descripcions genèriques o una línia. Una bona descripció de productes hauria d'incloure els seus atributs com a color, mida, forma, característiques, tipus de material, funcionalitat o beneficis. 

5. Aspectes legals  

A Espanya cal complir amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD) i amb la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic a Espanya (LSSICE) per crear un e-commerce. Això implica que hauràs de tenir un avís legal, informació detallada sobre el procés de contractació electrònica que hauràs de facilitar al client, així com una política de privadesa per manejar dades amb informació de caràcter personal. No complir aquests aspectes legals pot comportar sancions econòmiques. 

6. Elecció de plataforma tecnològica

Actualment són moltes les opcions disponibles al mercat per crear un e-commerce a través d'una plataforma. Per triar la que millor s'adapti a les necessitats del teu comerç, has de tenir en compte factors com: la mida de la botiga online, varietat d'opcions i capacitat de personalització, que el servei de suport expert sigui ràpid i segur, flexibilitat a les opcions de pagament, entre d'altres. 

7. Valorar els diferents mitjans de pagament

És recomanable triar diferents mitjans de pagament ja que cada client té la seva pròpia preferència. Tanmateix, és essencial que els mètodes que incorporis garanteixin que els mecanismes de pagament siguin segurs. 

8. Desenvolupar un pla de màrqueting

Perquè el teu públic objectiu arribi a la teva botiga en línia i competir al mercat, hauràs de crear una estratègia de màrqueting. Pensa en les necessitats dels teus clients, el missatge que vols donar i els canals que utilitzaràs per arribar-hi. Si vols conèixer quins són els passos per crear un pla de màrqueting, et convidem a llegir aquest post. 

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
09.07.2024
Resol les teves incidències a distància amb TeamViewer - Infografia
Has implementat el teletreball a la teva empresa? Aquesta infografia us interessa! Coneix TeamViewer i com t'ajuda a solucionar problemes als dispositius del teu equip. Què és TeamViewer? És un programa informàtic que...
+ info
09.07.2024
Eines per a la gestió financera de les pimes
La gestió financera és un procés fonamental perquè pimes i autònoms puguin fer un ús correcte dels seus recursos financers i, encara que pot resultar una tasca complexa, hi ha nombroses eines que pots...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X