Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La factura electrònica, nova necessitat de les pimes

19 de març de 2024

A causa de la digitalització, en els darrers anys la factura electrònica ha cobrat una gran importància. Aquesta es presenta com una eina que pimes i autònoms poden utilitzar per millorar la seva eficiència i sostenibilitat, però també per complir les noves lleis.

En aquest monogràfic, t'expliquem com aplicar la factura electrònica per adaptar-la a la Llei "Crea y Crece". També t'ajudarem a triar el programari que millori s'adapti a les teves necessitats.

La transformació digital ha revolucionat la gestió empresarial, i en aquest context, la factura electrònica emergeix com un component essencial per millorar l'eficiència i la sostenibilitat. A diferència de les factures en paper, la factura electrònica és un document digital que estructura la informació de transaccions comercials, i no només facilita la comptabilitat precisa, sinó que optimitza els processos administratius.

En l'àmbit de les pimes i els autònoms a Espanya, la factura electrònica no és només una opció avançada, sinó un imperatiu estratègic. La seva implementació no només modernitza les operacions, sinó que també comporta beneficis sensibles com ara la reducció de costos associats a la impressió i l'enviament de factures en paper, i l'acceleració dels temps de pagament.

Aquest canvi cap a la digitalització no és només una tendència empresarial, sinó també un requisit legal recolzat per regulacions com la Llei Crea y Crece a España. Aquesta llei cerca millorar la transparència, combatre l'evasió fiscal i facilitar la traçabilitat de les operacions comercials. Tot i això, segons l'Estudi de Factura Electrònica SERES 2021-22, les pimes encara tenen un camí per recórrer en la seva adopció.

La factura electrònica es classifica en dos tipus: format no estructurat i format estructurat. Ens enfocarem a l'últim, que utilitza el llenguatge XML i compleix amb normatives com Facturae a Espanya. Aquesta factura electrònica estructurada requereix dades mínimes, com ara data d'expedició, informació de l'emissor i receptor, descripció d'operacions, preu unitari, tipus impositiu i més, segons el Reial decret 1496/2003.

Per facturar electrònicament, cal un sistema de comptabilitat electrònic i certificats qualificats per a signatures digitals. Els avantatges per a les pimes que trien la factura electrònica són evidents. Millora l'eficiència operativa en eliminar documents en paper, redueix costos significativament i contribueix a la precisió i la traçabilitat de les transaccions.

La Llei Crea y Crece, amb els principis de facilitar la creació i el creixement d'empreses, imposa l'obligatorietat de la factura electrònica. Aquesta llei estableix mesures com l'obligació d'expedir, remetre i rebre factures electròniques i sancions per als qui no compleixin.

En triar un programari de facturació electrònica, les pimes han de considerar diversos aspectes. L'avaluació de la situació inicial, la conformitat amb normatives, l'adaptabilitat i la compatibilitat del programari, i la llista de proveïdors de FACe són passos crucials. A més, assegureu-vos que el programari sigui usable, escalable, segur, assequible i tingui un bon suport tècnic.

En conclusió, la factura electrònica no només respon a tendències tecnològiques, sinó que és una eina estratègica per a pimes espanyoles. A més, millora l'eficiència i en redueix costos, i també contribueix a la sostenibilitat ambiental i enforteix la confiança en l'entorn empresarial. L'elecció conscient d'un model adequat és una inversió crucial per a un futur financer sòlid i sostenible.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X