Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La importància de la dada en el procés de digitalització

13 de desembre de 2022

En el context actual on els clients busquen productes o serveis que compleixin a la perfecció els seus requisits i satisfacin les seves necessitats, les dades són molt valuoses. Ja que, per als comerços, oferir els seus productes o serveis a aquelles persones les necessitats de les quals es veuran cobertes és fonamental i, saber a qui i com oferir aquests productes és informació que, utilitzada de la forma adequada, pot proporcionar beneficis a la teva pime .

Addicionalment sense l'ús de les dades, és molt difícil que una organització pugui funcionar de manera normal i actualment gairebé totes les empreses s'han fet al seu ús diari i és vist com una cosa normal. El nombre de vendes, a qui i on estic venent, són dades que avui dia considerem normals per planificar la nostra empresa.

En aquest informe, s'explicarà què és i per a què serveix l'analítica de dades aplicada al màrqueting digital i com un comerç com el teu el pot aplicar per donar suport a la presa de decisions i millorar-ne el rendiment a l'hora de generar valor i obtenir beneficis.

En el primer apartat de l'informe, què és l'analítica digital, així com les bases del procés, i les dades, juntament amb la seva interpretació i el disseny d'accions a partir de la informació recollida, són els aspectes fonamentals per tenir èxit en el desenvolupament de futures accions de màrqueting digital.

D'altra banda, s'expliquen les diferents àrees sobre les quals l'analítica digital pot donar suport, i els canals (RRSS, correu electrònic, etc.), les diferents campanyes de màrqueting, l'àrea mobile, el de contingut o de disseny les principals.

Addicionalment, es destaquen els beneficis d'analitzar les dades en el màrqueting digital; la identificació de l'audiència de l'empresa, l'avenç a les tendències futures de consum, la personalització del contingut per a potencials clients, la seva fidelització i segmentació i la millora de la reputació en línia, els principals beneficis.

Al segon apartat, s'expliquen els diferents passos que una empresa ha de seguir per utilitzar l'analítica de dades al màrqueting digital. En aquest sentit:

  • Cal definir els objectius que es volen assolir amb l'analítica digital.
  • Un cop definits els objectius que es volen assolir, el proper pas és la definició del model d'analítica digital que durem a terme, és a dir, definir les àrees de mesura d'aquests objectius, considerant els canals que plantegem analitzar.
  • A continuació, cal establir KPI de seguiment.
  • Finalment cal seleccionar una eina d'analítica de dades i enllaçar-la amb les plataformes de publicitat que utilitzarem, com Facebook Ads o Google Ads i mesurar l'impacte de les accions que es desenvolupen.

L'últim apartat de l'informe s'analitzen diverses eines d'analítica de dades, tant gratuïtes com de pagament, com ara Google Analytics o Adobe Analytics, que les pimes poden utilitzar per començar a millorar la vostra estratègia de màrqueting mitjançant l'anàlisi de les dades.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X