Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Què és un codi QR i quins són els usos?

13 de setembre de 2022

Avui dia, en part degut a la situació actual, podem trobar codis QR a qualsevol lloc. Però, saps exactament què és, i com pot ajudar el teu negoci? T'ho expliquem aquí!

Els codis QR han experimentat un creixement exponencial des de l'arribada del Covid-19. Això s'ha degut gràcies al fet que aquesta tecnologia ha permès als negocis mostrar tota la cartera de productes i serveis d'una forma digitalitzada i segura, però els seus usos van molt més enllà. Continua llegint per conèixer-ne més!

Què és un codi QR?

Un codi QR, o quick response (resposta ràpida), és levolució dels codis de barres convencionals. Encara que se'n diferencien, principalment pel seu aspecte visual, ja que els QR posseeixen la seva forma quadrada tan característica. Aquests codis ens permeten desar informació bàsica com ara una URL, un telèfon, paràmetres per connectar-se a una xarxa WIFI o fins i tot un text de menys de 350 caràcters.

Podem distingir entre dos tipus de codis QR, els estàtics i els dinàmics:

 • Un codi QR estàtic no es pot canviar una vegada que es configura ja que estan compostos sempre per la mateixa informació. Aquests són ideals per a ús personal o per a la identificació de treballadors o persones, registre tècnic de productes, entre d'altres.
 • D'altra banda, els dinàmics es vinculen a una URL curta, on hi ha tota la informació. Això permet que el contingut pugui modificar-se totes les vegades que calgui, convertint-se en la millor opció per a usos comercials.

Com funciona un codi QR?

En línies generals, els codis QR estan formats per una sèrie de quadres negres i blancs que no apareixen aleatòriament, sinó que són part d'una codificació de les dades que guarda. Aquests funcionen gràcies als elements que el componen:

 • En primer lloc, tenim els identificadors que permeten diferenciar cada versió de la tecnologia.
 • D'altra banda, el format ens dóna les claus de la seva configuració, permetent així la lectura del QR fins i tot quan estigui lleument danyat.
 • Les dades específiques que conté el codi. En altres paraules, la informació.
 • Finalment, els patrons de posicionament ens indiquen quina és la direcció correcta del codi.

Com es fa servir?

Per descodificar un QR, com bé sabràs, cal un dispositiu amb càmera que permeti escanejar-los. Avui dia molts dispositius porten de fàbrica aquesta funcionalitat incorporada a les seves càmeres, encara que en el cas de no tenir-ne, hi ha una gran varietat d'aplicacions que ens poden ajudar en aquest aspecte.

Per aconseguir que un dispositiu llegeixi aquest tipus de codis només heu d'enfocar la càmera en direcció al QR i esperar que es processi la informació. Tot seguit, s'obrirà una imatge predefinida, fitxer o URL.

Com puc aprofitar-ho per a la meva empresa?

Abans de la pandèmia, el més comú era veure els codis QR a bitllets d'avió, espectacles, cinema, entre d'altres. Ara, però, cada cop són més els negocis que han implementat aquest tipus de tecnologia per fomentar les seves vendes, per exemple, per augmentar la informació d'un producte o ensenyar la carta d'un restaurant.

Les funcions més habituals dels codis QR són les següents:

 • Obrir en un navegador una pàgina web.
 • Obrir una localització a Google Maps.
 • Enviar un correu electrònic amb informació clau per al que el rep.
 • Visualitzar una imatge.
 • Descarregar un fitxer en format PDF.
 • Obrir l'App Sotre o Play Store per descarregar una aplicació concreta.

Tenint això en compte, pots treure profit a aquests usos per augmentar les descàrregues de la teva aplicació, incrementar les vendes amb cupons, promocionar un esdeveniment o simplement per destacar de la competència proporcionant informació útil del teu comerç.

Com crear un codi QR?

El procés per crear aquest tipus de codis és molt senzill, només necessitem un generador de codis QR. Hi ha infinitat d'opcions que et permetran generar els que necessitis com ara: QRCodeGenerator, GOQR.me, Visualead, QRCode-Pro, Unitag, entre molts altres més. Aquests són simplement alguns dels més populars.

Normalment, a l'hora de crear-lo, et demanaran inserir un URL, un text o una imatge i finalment crear el codi amb la informació que vulguis compartir. Aquest es podrà guardar en format imatge (JPG) o com a fitxer vectorial (SVG).

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X