Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Vols formar part del canvi digital? T'expliquem tot sobre el Kit Digital

19 d'abril de 2022

En què consisteix el Kit Digital? Qui pot sol·licitar les ajudes? T'ho expliquem en aquest post. Així que segueix llegint!

La incorporació de sistemes digitals a les empreses constitueix un dels principals canvis tecnològics del nostre temps. L'ús de les noves tecnologies transforma tots els sectors econòmics del país, impulsant el sorgiment d'empreses emergents innovadores i generant noves oportunitats. 

No obstant això, una gran quantitat de pimes encara tenen un baix nivell de digitalització. Així ho indica el Pla de Digitalització de PIMES 2021-2025, on s'assenyala que només el 17% de les pimes han aconseguit integrar amb èxit les tecnologies digitals en el seu negoci davant del 54% de les grans empreses.

La digitalització de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms constitueix una de les principals palanques de creixement potencial d'Espanya.  

Per tant, amb l'objectiu d'augmentar el grau de digitalització de les pimes i autònoms, s'ha engegat el Kit Digital. Un programa emmarcat pel  Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l'agenda  España Digital 2025 i del  Pla de Digitalització de Pimes​, que busca proveir d'ajudes directes per finançar la inversió de solucions digitals ja disponibles al mercat en àmbits claus per a l'eficiència i la competitivitat de les empreses i comerços electrònics.

D'aquesta manera, les empreses que sol·licitin les ajudes a través d'aquest programa rebran un bo digital, que identificarà la quantia econòmica que disposaran per utilitzar al catàleg de solucions digitals on podran triar entre una o diverses opcions que ofereixen els agents digitalitzadors.

A qui va dirigit el kit Digital?

El programa Kit Digital va dirigit principalment a les petites empreses, microempreses i autònoms el domicili fiscal dels quals estigui ubicat en territori espanyol sempre que compleixin els requisits i entrin dins de la següent classificació.

 • Segment I: petites empreses entre 10 i menys de 50 empleats.
 • Segment II: petites empreses o microempreses entre 3 i menys de 10 empleats. 
 • Segment III: petites empreses o microempreses entre 0 i menys de 3 empleats. 

Les persones en situació d'autoocupació (treballadors autònoms) es consideren inclosos a tots els segments, en funció del nombre de treballadors que tingui contractats.

D'altra banda, poden ser part del catàleg de solucions ofertes pel Kit Digital els agents digitalitzadors que es vulguin encarregar de brindar les solucions de digitalització necessàries per a l'avenç de les empreses com, per exemple:

 • Lloc web i presència a internet.
 • Comerç electrònic.
 • Gestió de xarxes socials.
 • Gestió de clients i/o proveïdors.
 • Intel·ligència empresarial i analítica.
 • Serveis i eines doficina virtual.
 • Gestió de processos.Factura electrònica.
 • Comunicacions segures.
 • Ciberseguretat.

Requisits

Les empreses que vulguin beneficiar-se de les ajudes del Kit Digital hauran de:

 • Ser una PiME segons la definició europea.
 • Estar al corrent de pagaments de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.
 • No incórrer en cap de les incompatibilitats de la Llei general de subvencions.
 • Altres requisits.

De la mateixa manera, per tal de garantir la prestació eficaç dels serveis, les empreses que vulguin brindar els seus serveis com a agents digitalitzadors hauran de complir els següents requisits:

 • Tenir la seu social i principal centre operatiu a Espanya.
 • Prestar els serveis del Kit Digital des d'un centre de treball i amb personal contractat i afiliat a la Seguretat Social al territori nacional.
 • Tindre una antiguitat de més de 2 anys.
 • Facturar almenys 100.000 euros a l'any i no estar en situació de crisi (amb les precisions necessàries per cobrir les situacions extraordinàries generades per la pandèmia).

Com sol·licitar el Kit Digital?

Per accedir a les solucions digitals personalitzades, les empreses interessades hauran de seguir els passos següents.

 • Registrar-se a Acelera pyme i realitzar el test d'autodiagnòstic per comprovar el nivell de digitalització de la vostra empresa. 
 • Consulteu el catàleg de solucions digitals del Kit Digital.
 • Triar la o les solucions que millor s'adaptin al negoci.
 • Sol·licitar l'ajuda Kit Digital a la seu electrònica de Red.es completant el formulari.
 • Signar un acord amb lempresa que implantarà la solució.

Per a més informació, podeu accedir a la guia ràpida de com aconseguir el bo digital aquí. No ho pensis més i uneix-te al canvi digital!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X