FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Colmado Múrria, una botiga de queviures d'ahir i d'avui

Notícies

Colmado Múrria, una botiga de queviures d'ahir i d'avui

10, desembre 2015  - publica Cor Eixample

Un dels elements més característics de l'Eixample són els seus "xamfrans", i un dels tipus de comerç, històricament propis, d'aquests encreuaments eren les botigues de queviures. Tant és així, que durant molts anys va haver, sempre, un colmado en un dels quatre xamfrans de cada mançana, però les noves formes van acabar amb gairebé tots. Només uns pocs han sobreviscut i a la cantonada del carrer Llúria amb València hi ha el més emblemàtic, el Colmado Múrria.

L’establiment modernista, va obrir les seves portes l'any 1898 com a torrador de cafè i neules. El seu primer propietari va ser en Joan Soler qui el regentava amb el nom de la Puríssima. En 1943 Josep Múrria i Pinyol va fer-se càrrec de la botiga que, a poc a poc es va anar especialitzant en productes gourmet i d’alta gastronomia. El seu fill, Joan Múrria Boada va prendre el testimoni de la responsabilitat del negoci el 1969 i des de llavors ha treballat per mantenir els estàndards de qualitat i servei que han fet d'aquest establiment una botiga única a la nostra ciutat.

"Els valors que nosaltres hem aplicat des de sempre és el diàleg, la confiança i la mútua exigència client-botiguer. El tracte humà, la calidesa professional, saber escoltar i conèixer els clients... La satisfacció del client és la nostra tasca i la nostra filosofia"

El Colmado Múrria està especialitzat en productes de proximitat, formatges artesans de granja i de ramaders, embotits de petits productors amb una exquisida elaboració, delicadeses d’arreu del món i diverses “exclusivitats Múrria” d’alta especialització.

"Conservant la filosofia gourmet, ens decantem cap a uns productes naturals, sense additius ni conservants i de producció responsable, siguin de quilòmetre 0 o no"

Centenars d’ampolles de vins i licors s’arrenglen a les prestatgeries centenàries juntament amb pots brillants de confitures i conserves exquisides i d’altíssima qualitat. No és estrany dubtar davant de la magnànima oferta de producte, però el bon fer dels botiguers, els anys d’ofici darrere el taulell, ofereixen el consell que necessita el client per sortir d’allà amb una bossa plena de cultura gastronòmica adaptada als gustos de cada un de nosaltres.

"Els nostres clients són veïns del barri -atenem ja als néts dels primers clients del meu pare-, a més de molts estrangers residents a l'Eixample, i, també, turistes que arriben amb les guies a la mà. Uns i altres tenen en comú el fet de ser clients més ben informats i exigents que temps enrere"

Sobreviure als temps no ha estat una tasca senzilla. Pel camí molts altres negocis han hagut d'abaixar persianes. El Colmado Múrria, però, ha sapigut trobar les eines per no fer-ho.

"L'oferta en alimentació a Barcelona és molt àmplia, així que constantment estem atents a qualsevol opció que contribueixi a continuar mantenint la nostra singularitat. Ho fem investigant, viatjant, recollint informació, incorporant novetats constantment. A més, a banda de criteris econòmics, prioritzem els valors ètics tant en aspectes socials com mediambientals. Per nosaltres l’ètica és fonamental i aplicar-la a cada producte que adquirim és la nostra filosofia. També tenim algun “petit secret” que no desvetllarem...."

Ja des del carrer, l'antiga botiga t’atrapa amb la seva façana, els rètols i anuncis modernistes en vidre tintat al foc, com el d'Anís del Mono i de Codorniu. Ambdós són còpies d'un pòster original del pintor Ramon Casas que van ser realitzades al començament del segle XX quan es va inaugurar la botiga. A l'interior, els mobles originals de pi i de caoba i els centenars de productes a les prestatgeries, fan d'aquest establiment una icona de l'Eixample i una immillorable excusa per apropar-se a aquesta part de la ciutat.

"La nostra privilegiada situació al cèntric Eixample barceloní, amb pàrquing gratuït per als clients, afavoreix el costum de passejar i gaudir del comerç de proximitat. El consumidor s'està adonant cada cop més del valor diferencial que ofereix aquest tipus de comerç. Tracte professional, càlid i humà són valors rellevants de la nostra forma de fer i que ofereix el petit establiment especialitzat, on el personal està molt bé format i informat del que s'oferta a les seves botigues"

El Colmado Múrria ha estat des dels seus inicis abanderat d'aquests valors propis del comerç de proximitat, esdevenint mereixedor al llarg del temps no només d'una clientela fidel i una admiració generalitzada, sinó de diversos premis i reconeixements oficials, com la "Medalla d'Honor de Barcelona", el premi a "La Millor botiga del món" concedits per l’Ajuntament de Barcelona o el "Top Ten" de Turisme de Barcelona o un premi FAD, entre altres. 

Nadal al Múrria

 L’època de Nadal és un dels períodes de temps on el Múrria brilla especialment. L'oferta d’aliments tradicionals esdevé tot un espectacle, igual que el costum de molts barcelonins d'apropar-se fins aquest establiment de l'Eixample per omplir els seus cistells per a la taula nadalenca.

"Per a aquesta època tenim neules fetes a mà, torrons de joves pastissers creatius, caves i vins catalans, formatges amb tòfona blanca, salmó salvatge, caviar català i del Mar Caspi, ... i moltes altres exquisideses que res millor per conèixer-les que venir a visitar-nos..."

Si en teniu, doncs, l'oportunitat, no deixeu de visitar aquesta botiga centenària i mítica del xamfrà de Llúria a l’alçada del carrer València,... el que trobareu no us defraudarà. 


Comentaris

Botigues del mes Antigues

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

01, abril 2018

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

publica Gaudí Shopping

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

René, solucions per a una llar saludable i eficient

01, març 2018

René, solucions per a una llar saludable i eficient

publica Eix Fort Pienc

Segur que tots els que passen sovint pel Passeig Lluís Companys s'han parat més d'un cop davant de l'aparador de la botiga d'electrodomèstics René, just a la cantonada amb el carrer Rec Comtal. I segur, també, que molts altres s'han apropat en els darrers temps fins aquest establiment atrets per la singularitat de la seva proposta: productes i electrodomèstics per a una llar saludable que contribueixen a garantir hàbits saludables i un consum resp...

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

01, febrer 2018

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

publica Eix Comercial Sagrada Família

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

07, gener 2018

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

publica Encantsnous Eix Comercial

Un dels majors valors de què pot fer gala el comerç barceloní és el seu segell de proximitat únic i l'estret vincle establert al llarg dels anys amb la ciutat i els seus ciutadans. Si a tot plegat sumem el caràcter familiar de molts dels negocis que omplen els carrers dels nostres barris tenim com a resultats, establiments com Albert Calçats i Sara Roba, dues botigues d'Encants Nous Eix Comercial, al carrer Dos de Maig, 223, on convergeixen tots e...

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

01, desembre 2017

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

publica Sant Antoni Comerç

Aquest mes de desembre la botiga Cash Converters del carrer Floridablanca, 145 compleix 22 anys. Va ser el primer establiment a Espanya d'aquesta cadena internacional de compra-venda i canvi de tot tipus d'objectes de segona mà i amb la seva inauguració s'estrenava una nova forma de vendre i comprar articles utilitzats a la nostra ciutat. 

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

01, novembre 2017

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

publica Cor Eixample

L'Eixample és un Districte ric en comerç... en comerç tradicional, en comerç innovador i, també, en comerç singular com Pirineu en Boca, un espai únic i multifacètic, en format de carnisseria, restaurant i botiga especialitzada, exclusivament, en productes i productors del Pirineu. Van obrir portes al 2015, al carrer Girona, 17, al territori de l'Eix Comercial Cor Eixample, i,des de l'inici, l'originalitat de la proposta, però, sobre...