Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Aplicacions de la Intel·ligència Artificial als petits comerços

5 de desembre de 2023

Són moltes les possibilitats que ofereix la intel·ligència artificial. Descobreix com pots afegir un valor diferencial al teu comerç amb aquesta tecnologia!

L'ús de la IA (Intel·ligència Artificial) està redefinint la manera com desenvolupem certes tasques. A mesura que les empreses implementen la transformació digital als seus negocis, cada vegada incorporen més aplicacions de la IA. Aquestes fan possible l'agilitació de processos, l'eficiència i la presa de decisions basades en dades.

El sector comerç no n'és una excepció. Mentre que en altres sectors la intel·ligència artificial encara pot ser molt incipient, el sector retail pot beneficiar-se de la implementació incrementant l'eficiència operativa, establint models predictius o analitzant les tendències de mercat.

Tot i això, malgrat els múltiples avantatges que aporta aquesta tecnologia, segons dades de l'estudi Indicadors d'Intel·ligència Artificial a les empreses espanyoles de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, només el 7% de les petites empreses a Espanya la fan servir. I encara que la implementació de la IA sembli que només és a l'abast de les grans empreses, la realitat és una altra. Hi ha una gran varietat de solucions que poden implementar els petits comerços. Continua llegint per saber-ne més!

Com pot ajudar la IA al petit comerç?

En termes generals, la intel·ligència artificial pot facilitar una gran quantitat dactivitats. Tot i això, el sector retail pot utilitzar-la per millorar les activitats de venda i màrqueting gràcies a l'anàlisi de tendències o la possibilitat de segmentar millor les campanyes. D'aquesta manera, la IA permet optimitzar l'experiència de client mitjançant chatbots reduint els errors humans i resolent incidències de forma més ràpida. Pel que fa a les vendes en línia, part de les funcions que aporta la IA, és l'optimització dels resultats de cerca de productes mitjançant recomanacions intel·ligents adaptades a les necessitats dels clients. A més de tot això, aquesta intel·ligència permet millorar la presa de decisions gràcies a les anàlisis que pot realitzar sobre la base de dades financeres, administratives i comercials.

En definitiva, el comerç en línia hauria d'aprofitar les solucions que ofereix la intel·ligència artificial per incrementar les vendes mentre millora l'experiència de client.

Principals avantatges d'implementar IA als negocis

  • Analitza el comportament de leads i clients

Els programaris d'intel·ligència artificial poden revisar una gran quantitat de dades, classificar-los, jerarquitzar-los, creuar-los els uns amb els altres i identificar patrons i variables per fer prediccions. Aquesta informació ens pot servir per conèixer com es comporten els nostres clients en el procés de compra. A més, podem adaptar les nostres campanyes de màrqueting en base a aquesta informació per augmentar la rendibilitat.

  • Realitza prediccions de demanda i comercialització

La IA ajuda a comprendre els comportaments i les tendències dels clients. Alhora, això permet que els comerços puguin millorar el pronòstic de la demanda ia prendre millors decisions quant a preus ia existències en estoc.

  • Millora l'experiència de client

L'ús de la IA permet abordar l'atenció al client de manera més ràpida i eficient. Una de les solucions que ofereix aquesta tecnologia és lús de chatbots (afegir enllaç de post sobre chatbots) que, a través del processament del llenguatge natural, són capaços de mantenir converses amb els usuaris i solucionar els seus problemes. Una altra solució que aporta la intel·ligència artificial és que pot crear experiències comercials personalitzades simplificant certes activitats.

  • Automatitza processos

Podeu ajudar a realitzar una sèrie de tasques de forma automatitzada. A més, permet programar aquestes tasques estalviant temps i recursos que es poden invertir en un altre tipus de processos que els necessitin.

  • Recomanacions per a la implementació de la intel·ligència artificial

Finalment, per poder treure el màxim profit a totes les oportunitats que ofereix aquesta tecnologia, t'expliquem algunes consideracions que has de tenir en compte a l'hora d'implementar-la:

  • És molt recomanable comptar amb un assessor o expert en intel·ligència artificial.
  • Hem de tenir en compte que la inversió que fem en intel·ligència artificial ens pot suposar un retorn més gran quant a recursos econòmics i humans. Per això, és important destinar una part del nostre pressupost per a la inversió en eines d'IA.
  • És essencial estar al dia amb les darreres novetats en intel·ligència artificial i dedicar un cert temps per a R+D+i amb l'objectiu d'obtenir un valor diferencial que ens permeti distingir-nos de la resta dels competidors del mercat.
  • Hem d'intentar treure el màxim profit a les aplicacions existents que implementarem dins del nostre comerç.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
23.07.2024
Tens una farmàcia? Coneix les eines digitals que necessites
La digitalització i la innovació tecnològica estan tenint un gran impacte al sector de la salut. Han sorgit noves tècniques de diagnòstic, maquinària més potent i fins i tot la...
+ info
23.07.2024
Arriba el Passaport Digital de Productes: t'ensenyem com s'aplicarà al sector de la moda
Sabies que només a Europa cada persona genera una mitjana de gairebé 20 quilos de residus tèxtils cada any? Aquesta dada demostra que és fonamental apostar per un model circular i sostenible. I la Unió Europea ja ha...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X