Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Ciberseguretat al sector de la comunicació: descobreix com protegir la teva pime

23 de gener de 2024

A l'era de la digitalització, la ciberseguretat s'ha convertit en una fita fonamental per mantenir fora de perill dades i documents. Si vols conèixer els primers passos que has de fer per protegir el teu negoci al sector de la comunicació, aquest post és per a tu.

Quines activitats promou el sector de la comunicació?

El sector de la comunicació és una indústria on s'engloben una àmplia gamma d'àrees relacionades amb productes i serveis propis de la ideació, la curació, l'elaboració, el tractament i la difusió d'informació.

Els mitjans de comunicació, la publicitat, les relacions públiques, el màrqueting, el periodisme o la producció de contingut audiovisual, entre d'altres, són algunes de les activitats que es realitzen en un sector que investiga, crea, gestiona i transmeten o publica continguts per a informar els públics, promocionar productes o entretenir l'audiència.

Actualment, el grau d'actuació s'ha elevat exponencialment a causa de la irrupció d'internet: als mitjans tradicionals com premsa, televisió o ràdio, i als esdeveniments o la publicitat, se li uneixen els mitjans digitals en què un negoci pot fer la comunicació des de pàgines web, xarxes socials, plataformes de stream o aplicacions.

A quines amenaces cibernètiques es pot enfrontar una empresa de comunicació?

Tot i que internet obre gran quantitat d'oportunitats, també pot suposar l'entrada d'invasors que amenacin la seguretat de les empreses i, per tant, dels clients.

A tall de resum, aquests són alguns perills a què t'enfrontes si et dediques al sector de la comunicació:

  • Phisingaquest atac consisteix a enviar correus electrònics o missatges amb un document o enllaç fals. En fer-hi clic, obris les portes de la teva empresa als ciberdelinqüents perquè accedeixin a bases de dades, informació confidencial i fins i tot a comptes bancaris.
  • Malware: són documents que, en obrir-los, envien virus als teus dispositius per bloquejar el teu accés a la informació o als teus fitxers. A més d'infiltrar-se al sistema, pot paralitzar la teva producció canviant contrasenyes i eliminant o robant dades.
  • Denegació de serveis (DdoS): és una amenaça que tracta de col·lapsar els servidors d'una empresa saturant-los amb un enviament massiu d'informació que en bloqueja les funcionalitats. El seu objectiu és bloquejar el sistema del teu negoci i provocar la interrupció dels serveis.
  • Suplantació d'identitat: és un ciberatac que consisteix a aconseguir l'accés al sistema de la teva empresa gràcies al robatori de les credencials i les contrasenyes. Permet als hackers conèixer la teva informació confidencial i fins i tot fer canvis.

Què pots fer per protegir el teu negoci?

Ara que ja coneixes alguns dels perills a què t'enfrontes, és el moment de conèixer quines solucions i mesures de ciberseguretat pots implementar al teu negoci.

  • Actualitza el teu programari: tenir actualitzades les versions dels programes que utilitzes al teu negoci és fonamental per evitar la intrusió de ciberdelinqüents. Aquests aprofiten les bretxes de seguretat de les versions no actualitzades per crear nous atacs, per la qual cosa tenir les darreres versions dels programes i les seves noves solucions t'ajuda a vèncer els hackers.
  • Controla els accessos: limitar el nombre d'empleats que poden accedir als sistemes també és fonamental per reduir les possibilitats de ciberatacs. Assigna permisos només a les persones que ho necessitin en funció de les seves responsabilitats per minimitzar riscs.
  • Fes còpies de seguretat: desar versions de seguretat dels vostres documents en llocs segurs limita l'exposició d'informació confidencial. Fes-ho de manera regular, diària o setmanal, per evitar que els delinqüents de la xarxa trobin la manera d'accedir a les bases de dades.
  • Utilitza contrasenyes segures: accedir als teus programes o fitxers amb claus que identifiquis fàcilment –com la data del teu aniversari– t'ajudarà a recordar les contrasenyes amb agilitat, però també pot suposar un avantatge per als ciberdelinqüents. Elabora una contrasenya amb tota mena de caràcters, lletres majúscules i minúscules, símbols i números perquè sigui pràcticament indetectable.
  • Instal·la programes antivirus: incorporar al teu escriptori un programari que detecti i elimini els fitxers maliciosos que puguin accedir als teus documents, permet identificar els documents que suposen una amenaça a la teva informació confidencial. Investiga quins programes s'ajusten a les necessitats del teu negoci i adquireix el que s'hi adapti millor.
  • Implementa l'autenticació de dos factors: utilitzar contrasenyes segures et pot ajudar a esquivar la intrusió dels hackers durant un temps. Però si instal·les programes que permetin utilitzar l'autenticació en dos passos perquè, en iniciar sessió en un dispositiu, s'hagi d'aprovar des d'un altre –per exemple, el telèfon mòbil–, guanyes en seguretat. 

Encara que la ciberseguretat és una qüestió fonamental en tots els sectors, és especialment important en el sector de la comunicació ja que s'hi manegen molts continguts i importants bases de dades. Per això, és un dels més exposats a l'hora de patir ciberatacs i, sens dubte, les pimes d'aquest sector han de valorar les barreres de ciberseguretat que s'hi adaptin millor. 

Així, a més de protegir l'empresa, garanteixes la seguretat dels seus clients i, això, és un valor a l'alça a l'univers digital!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
20.02.2024
Potencia la teva pàgina web amb Shopify
Si comptes amb una pàgina web on vens els teus productes o simplement estàs pensant a obrir una botiga online, en aquest post et descobrim Shopify, una de les eines d'e-commerce més utilitzades a tot el món i que et pot...
+ info
20.02.2024
La revolució del pagament digital arriba a l'hostaleria millorant l'experiència dels clients
Sabies que cada cop més persones utilitzen el pagament digital? De fet, segons Statista, més de 4.100 milions de persones a tot el món ja utilitzen aquest mètode de pagament. Si et dediques a l'hostaleria i vols...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X