Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Com crear un bloc?

19 de desembre de 2023

Sabies que cada dia es publiquen aproximadament 7 milions de publicacions als blocs d'internet? Si vols saber què és un bloc i com pot ajudar la teva pime, aquí t'explicarem tot el que necessites saber.

Un bloc és una secció duna pàgina web on es pot publicar contingut en forma darticles o entrades. Tot i que en els seus inicis es feien servir per compartir experiències o reflexions personals, actualment s'han convertit en una eina poderosa per crear publicacions formatives o que generin interès en el públic.

Les publicacions que es realitzen als blocs es poden ordenar segons els criteris establerts, com ara la temàtica o la data de publicació.

Com poden ajudar la teva pime?

Incorporar un bloc a la pàgina web de la teva empresa pot ajudar-te a obtenir una sèrie d'avantatges que aportin valor al teu lloc web:

 • Posicionament als motors de cerca: quan un usuari realitza una consulta als motors de cerca com Google o Yahoo, troba una sèrie de resultats de pàgines web a què pot accedir per consultar la informació que està buscant. Crear contingut variat i de qualitat al bloc, pot ajudar-te a que la teva pàgina web aparegui entre els primers resultats utilitzant les tècniques de SEO i aconseguir així que més usuaris accedeixin als teus continguts.
 • Aportació d'informació: creant un bloc, tens l'oportunitat de compartir la teva experiència i el teu coneixement al sector, cosa que et pot ajudar a convertir-te en un punt de referència per al públic que necessita consultar informació sobre aspectes relacionats amb l'àmbit on opera la teva pime.
 • Atracció de clients: si aconsegueixes que els teus posts aportin un contingut de qualitat i valuós per als usuaris, aquests acudiran a la teva pàgina web i tindràs la possibilitat de retenir-los o atraure'ls perquè es converteixin en seguidors fidels i fins i tot clients que completen una compra.
 • Creació d'una identitat: els usuaris podran conèixer-te i tindràs l'oportunitat de crear una comunitat en línia que t'ajudi a posicionar la teva pime i que es converteixi en una opció fiable per a ells, tant a l'hora de consultar informació com a la adquirir nous productes.

Pas a pas per crear un bloc

Si ja has pres la decisió de crear un bloc i començar a aprofitar els seus avantatges per a la teva empresa, aquí et deixem una guia perquè aprenguis pas a pas com obrir el teu bloc:

 • Decideix com vols que sigui el teu bloc: abans de començar amb la part tècnica, el primer que has de fer és establir les bases de la implementació dun bloc a la teva pàgina web. És important que tinguis clar quins objectius vols aconseguir amb ell, com ara atraure més usuaris a la teva pàgina web perquè vegin els teus productes. A més, hauràs de crear una estratègia sobre el tipus de contingut que publicaràs, que ha d'estar relacionat amb el sector en què opera el teu negoci, el públic al qual t'adreçaràs, que són els clients que sols tenir a la botiga i als que creus que els pot interessar el teu producte o servei, i quins passos seguiràs per complir les publicacions a l'hora de planificar una pujada de continguts –de manera setmanal o mensual.
 • Tria quina plataforma utilitzaràs: un cop resolts els dubtes inicials, arriba el moment d'implantar la part tècnica. Per això, el primer que has de fer és seleccionar la plataforma amb què realitzaràs el teu bloc. Pots utilitzar eines gratuïtes com Blogger, on pots afegir posts i organitzar-los per seccions. Si prefereixes que el bloc es trobi dins de la teva pàgina web, et recomanem contractar un CMS (Content Management System), un sistema de gestió de continguts que permet crear, editar i organitzar totes les seccions i els apartats que es creen en una pàgina web. El més utilitzat és WordPress, ja que ofereix multitud de plantilles tant gratuïtes com de pagament, i moltes funcions que et poden ajudar a implementar el bloc de manera senzilla.
 • Redacta els textos legals: abans de començar a crear contingut al bloc, has de notificar als usuaris tot el referent al tractament de les seves dades personals que realitzaràs. La Llei General de Protecció de Dades recull l'obligació d'informar els usuaris que les seves dades seran recollides i exigeix ​​que aprovin aquest tractament.
 • Comença a crear postsara que ja tens tot llest, pots començar a redactar les entrades que publicaràs al bloc. A més, us recomanem que estiguin acompanyats per imatges o vídeos perquè sigui un contingut més visual i atractiu. Recorda que és important alinear aquest apartat amb els objectius que vas proposar al principi i, per això, hauràs d'aportar contingut de qualitat als usuaris que naveguin a la teva pàgina web perquè decideixin romandre-hi.
 • Afegeix un bloc als motors de cerca: és la manera de fer veure els cercadors com Google o Yahoo que el teu bloc està actiu i que pot començar a subministrar informació als usuaris que facin una consulta. Per això, pots instal·lar eines com Google Search Console perquè t'ajudin a conèixer la situació de la teva pàgina web dins del cercador.
 • Prepara't per analitzar les dades: tan important és elaborar-ne el contingut, com saber el recorregut que té. Amb eines d'analítica web com Google Analytics, tindràs l'oportunitat de saber quantes persones naveguen pel teu bloc, des d'on ho fan, el temps que hi passen i les entrades que més visites han rebut.
 • Organitza les teves publicacions: fes un calendari de publicacions on puguis comprovar els continguts que ja has elaborat i quan els pots publicar a la plataforma. D'aquesta manera podràs mantenir el control sobre els teus continguts i establir la teva estratègia.

Dóna-li un nou impuls a la teva pime i aconsegueix arribar a més usuaris utilitzant un bloc!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X