Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Consells per digitalitzar el teu restaurant

20 de juny de 2023

La digitalització és essencial per a la subsistència de qualsevol empresa, incloent-hi aquelles del sector hostaler. La transformació digital permet millorar la presència en línia del restaurant, l'eficiència i l'experiència del client. En aquest post us presentem alguns consells per digitalitzar el vostre restaurant. Acompanyeu-nos!

Si tens un restaurant o estàs pensant en muntar-ne un, aquest post et serà d'utilitat. Els propietaris de restaurants han d'implementar estratègies digitals per optimitzar les seves operacions, ja que la digitalització és clau per mantenir-se competitiu a la indústria de l'hostaleria a l'era digital actual.

Per què és important la digitalització al sector de l'hostaleria?

En implementar estratègies digitals, com un sistema de reserves en línia, l'optimització de la gestió d'inventari i comandes, o la millora de la visibilitat en línia, els restaurants poden millorar les operacions i atraure més clients. A més, la digitalització permet als propietaris de restaurants recopilar i analitzar dades per prendre decisions de millora i fer-ne els processos més eficients.

D'altra banda, els restaurants que no s'adaptin a les noves tecnologies i no implementin estratègies digitals es poden quedar enrere en un mercat cada cop més competitiu. Al següent punt, t'ensenyem què és un sistema de reserves en línia i algunes alternatives per implementar aquest sistema al teu negoci.

Què és i com implementar un sistema de reserves en línia?

Un sistema de reserves en línia és una eina que permet als clients fer reserves de taules de manera ràpida a través dInternet.

Hi ha dues opcions principals si estàs pensant en introduir aquest sistema al teu restaurant. La primera és utilitzar una plataforma de tercers com OpenTable, TheFork o TripAdvisor, que proporcionen sistemes de reserva en línia per a restaurants.

Una altra opció és desenvolupar un sistema personalitzat per al teu negoci, cosa que implica treballar amb un equip de desenvolupament de programari per crear una solució adaptada a les necessitats de cada restaurant.

Independentment de l'enfocament que triïs, és important que tinguis en compte dos factors clau en implementar aquest tipus de sistemes:

  • Assegureu-vos que el sistema estigui integrat amb el vostre calendari i disponibilitat en temps real, ja que garantirà que no es facin reserves en horaris en què no estàs disponible o en què el restaurant estigui ple.
  • En segon lloc, procureu que els clients puguin reservar fàcilment des del vostre lloc web i altres canals de xarxes socials. Assegureu-vos que el procés de reserva sigui senzill, intuïtiu i ràpid per garantir una experiència d'usuari positiva.

Com optimitzar la gestió d'inventari i comandes?

Implementar un sistema de reserves és gairebé tan important com tenir el control real del teu inventari i les comandes que arriben al teu negoci. Per optimitzar la gestió d'inventari i comandes al sector de l'hostaleria, és fonamental comptar amb un sistema de gestió d'inventaris en línia.

Aquest sistema permet portar un registre detallat de tots els productes i materials utilitzats a l'operació del restaurant, cosa que facilita la tasca de controlar l'inventari i garantir que no faltin productes essencials. A més, és important establir processos clars per a la recepció de comandes, la preparació d'aliments i el seu lliurament. Per això, es poden utilitzar eines digitals que permetin coordinar i comunicar de manera efectiva tot el personal involucrat en el procés.

Un altre aspecte important és portar un registre de les vendes i els moviments d'inventari en temps real, per poder fer ajustaments i preveure possibles faltants o excessos.

En resum, qualsevol sistema que digitalitzi aquest procés de gestió podrà estalviar-te autèntics mals de cap, a més de temps i diners.

Consells per millorar la visibilitat del vostre restaurant en línia

A continuació, et mencionarem alguns consells clau que has de tenir en compte si estàs en el procés de digitalitzar el teu restaurant.

  • En primer lloc, és essencial que creïs una pàgina web clara i fàcil d'usar, amb informació detallada sobre el teu restaurant i els seus serveis.
  • Optimitzar la teva presència a Google Maps i Google My Business perquè els clients trobin fàcilment el teu negoci.
  • A més, has de tenir presència a xarxes socials per promocionar el teu restaurant i esdeveniments especials, i recopilar i administrar ressenyes per mantenir una bona reputació en línia.
  • Oferir serveis de lliurament, considerar la publicitat en línia i participar en esdeveniments de la comunitat local també són estratègies efectives per millorar la visibilitat del teu restaurant en línia i atraure clients.

Com et pot ajudar el Kit Digital en procés de digitalització de la teva pime?

Gràcies al Kit Digital, pots obtenir ajuts per dur a terme els consells que t'hem esmentat anteriorment sobre com digitalitzar el teu restaurant. Depenent de les teves necessitats, pots accedir a diferents ajuts: gestió de xarxes socialspresència avançada a internet o gestió de processos, permetent fer escalar el teu negoci i mantenir-te competitiu en un món cada vegada més digitalitzat.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
20.06.2023
Consells per digitalitzar el teu restaurant
La digitalització és essencial per a la subsistència de qualsevol empresa, incloent-hi aquelles del sector hostaler. La transformació digital permet millorar la presència en línia del restaurant,...
+ info
06.06.2023
Consells per crear un pla de màrqueting digital al sector turístic
Et dediques al sector turístic? Si vols millorar la teva posició al mercat i aportar valor als teus clients, no et perdis aquests consells per crear el teu pla de màrqueting digital. Segons els pronòstics de...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X