Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Disseny de productes i serveis digitals

2 d'abril de 2024

Les noves tendències tecnològiques han suposat lexpansió de lús de productes i serveis digitals. Aquests presenten grans avantatges per a pimes i autònoms, com ara l'estalvi de temps i recursos, la personalització o el seu compromís amb el medi ambient.

En aquest monogràfic aprendràs tot sobre els productes i serveis digitals i com implantar una metodologia per dissenyar-los. No t'ho perdis!

Convivim envoltats de productes i serveis digitals, des de WhatsApp a Google Maps, i tots parteixen d'una idea, d'un disseny previ. El disseny és, per tant, fonamental per crear productes d'èxit, que vulguin ser utilitzats i resolguin una necessitat.

Abans de definir el disseny, cal comprendre què són productes i serveis digitals. Productes digitals són aquells que existeixen amb format digital, en contraposició a allò físic, són per exemple una aplicació, una pàgina web o un llibre electrònic. Així, mentre una aplicació informàtica és un producte digital, si pugem un nivell, trobem que aquest producte digital fa part d'un servei més ampli. Quan es parla d'un servei, es té en compte l'usuari, la marca i l'empresa.

Els avantatges dels productes digitals són la comoditat que representen, per consumir-se des de qualsevol lloc, l'estalvi de temps i diners per accedir-hi, la possible personalització i la faceta ecològica per l'estalvi de material físic.

El disseny consisteix essencialment a resoldre un problema, respondre a una necessitat i trobar un valor afegit. A més, si està orientat a un disseny sostenible socialment i mediambientalment podrà aportar valorar la societat en conjunt i comptar amb una perspectiva de futur, de llarg termini i innovació. Així, la filosofia del disseny ha anat evolucionant, des del disseny centrat en l'usuari i la persona, a un design for all, que tingui a més a més una perspectiva d'inclusivitat social i amb visió d'accessibilitat, a un planet centric design, que integri la visió mediambiental a l'equació.

Dins de les metodologies de disseny de productes digitals destaca la de Design Thinking, que des de la visió de posar al centre les persones es basa en 5 fases principalment:

  • Empatitzar: comprendre quin és el públic objectiu i quines en són les dificultats.
  • Definició del problema: tenir molt clar quins són els problemes que es volen resoldre.
  • Idear: aplicar metodologies per cercar solucions concretes des de diferents perspectives.
  • Prototipar: realitzar models representatius de la solució, per mesurar si compleix les necessitats i les expectatives abans del seu desenvolupament digital.
  • Provar: un cop creat el prototip, s'ha de provar amb el públic objectiu per conèixer com s'hi interactua i fer les adaptacions necessàries.

Aquesta metodologia de disseny també permet integrar les filosofies daccessibilitat i sostenibilitat social i mediambiental en la ideació.

Finalment, el disseny també és present durant la creació del producte o servei. Les fases de producció són el seu desenvolupament informàtic, i és habitual l'ús de metodologia àgil. Això permet mostrar els avenços abans del producte final i rectificar segons les necessitats. Durant aquesta fase cal fer proves, on els encarregats del disseny tenen un paper de validació clau. Després es passa a la fase del llançament i màrqueting del producte, i la darrera és la del seu manteniment i suport. Dins del manteniment és fonamental també la perspectiva del disseny, en nom de la revisió i millora contínua, afegint noves funcionalitats i millorant el producte o servei.

En definitiva, el disseny acompanya tota la vida del producte. Comença amb ell, l'acompanya durant el desenvolupament i el llançament, i continua present per a la seva evolució i millora.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X