Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

El rol dels influencers al sector de la comunicació

6 de febrer de 2024

Sabies que col·laborar amb influencers pot augmentar la visibilitat, generar confiança i proporcionar ressenyes positives a la teva pime? Si vols col·laborar amb influencers, segueix llegint!

D'acord amb un estudi de la consultora We Are Social, el 2023 n'hi ha més de 4.620 milions d'usuaris de xarxes socials al món. Això representa el 60% de la població mundial. A més, el 50% dels usuaris de xarxes socials segueixen un influencer.

A mida que les audiències es tornen cada cop més escèptiques davant de la publicitat tradicional, confien en gran mesura en les recomanacions i opinions de persones que segueixen i admiren. En definitiva, els influencers han esdevingut intermediaris de confiança entre les empreses i els consumidors.

Descobreix els beneficis de fer col·laboracions amb influencers

Els influencers poden ajudar-te en els aspectes següents:

 • Coneixement de marca: promouen el reconeixement d'una marca al públic objectiu.
 • Generació de leads: ajuden les marques a generar leads, és a dir, potencials clients interessats en els seus productes o serveis.
 • Augment de les vendes: poden millorar la quota de vendes de la teva pime, ja que les seves recomanacions poden influir en les decisions de compra dels seguidors.

Col·laboracions i associacions amb marques

Una de les formes més comunes en què els influencers treballen amb pimes i autònoms és a través de col·laboracions i associacions amb marques. Aquestes associacions poden prendre diverses formes, incloent:

 • Patrocinis de productes: en aquest tipus de col·laboració, una empresa proporciona productes o serveis gratuïts a un influencer a canvi que aquest els promocioni a les seves xarxes socials. Aquesta estratègia és efectiva per donar a conèixer un producte o servei a una audiència més àmplia i potencialment guanyar nous seguidors i clients.
 • Publicacions patrocinades: les publicacions patrocinades impliquen que un influencer creï contingut relacionat amb la teva marca, producte o servei i el comparteixi a les seves plataformes de xarxes socials. Aquest contingut sol ser etiquetat com a "publicitat" o "#ad" per garantir la transparència.
 • Esdeveniments i col·laboracions: alguns influencers participen en esdeveniments en persona o col·laboren amb pimes i autònoms en activitats conjuntes. Això inclogui llançaments de productes, fires comercials o esdeveniments promocionals que ajudin a augmentar la visibilitat de lempresa.
 • Programes d'afiliats: els programes d'afiliats permeten a les pimes i autònoms associar-se amb influencers per promocionar els seus productes o serveis i rebre una comissió per cada venda generada mitjançant un enllaç d'afiliat proporcionat per l'influencer.

Consells per col·laborar amb influencers

Si esteu considerant treballar amb influencers, us presentem alguns consells per aprofitar al màxim aquesta estratègia de comunicació:

 • Identifica els influencers adequats: investiga i troba creadors de continguts que s'alinein amb la teva marca i valors. Busca aquells que tenen seguidors que encaixin amb el teu públic objectiu.
 • Estableix una relació autèntica: cerca construir relacions autèntiques amb ells. Comparteix la teva història de marca i valors perquè els puguin transmetre de manera genuïna.
 • Sigues transparent: assegura't que les col·laboracions siguin transparents i que compleixin les regulacions de publicitat en línia. Etiqueta les publicacions patrocinades adequadament i permet que els influencers parlin amb honestedat sobre els teus productes o serveis.
 • Defineix els teus objectius: abans d'embarcar-te en una col·laboració amb un influencer, estableix objectius clars. Voleu augmentar les vendes, la visibilitat de la marca o la participació de l'audiència? Definir els vostres objectius us ajudarà a mesurar l'èxit de la col·laboració.
 • Mesura i ajusta: després d'una col·laboració amb un influencer, analitza'n els resultats. Ajusta la teva estratègia segons calgui per aconseguir millors resultats en futures col·laboracions.

Actualment, els creadors de contingut són els que millor coneixen el seu públic objectiu i et poden ajudar a connectar-hi. Si es fa amb autenticitat i transparència, aquesta estratègia pot ser una eina poderosa per al creixement i l'èxit de la teva pime a l'era digital.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X