Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Espai Psikos, reconèixer i atendre les emocions per a viure millor

1 de setembre de 2017

Estressat? Descobreix l'innovador programa Mindfulness a Espai Psikos. Aprèn recursos pràctics per millorar la teva qualitat de vida, descobreix eines per fer front als teus estressors i aprofundeix en tècniques per gestionar de forma més eficient les teves emocions. A Espai Psikos són especialistes!

La salut mental i el benestar emocional són àmbits amb connotacions molt importants en la vida i la salut de les persones. Intervenir davant qualsevol aspecte que posi en perill el bon estat de salut de la nostra ment és un encert, igual que aprendre a gestionar i desenvolupar les nostres capacitats per fer front a les emocions. A l'Espai Psikos del carrer Roger de Flor, 132, a l'eix comercial Fort Pienc, són especialistes en la matèria. Van obrir les seves portes l'any 2014 i ja són referents en salut i benestar emocional a l'eix, al territori de Compra Eixample i a tot Barcelona, en general.

Els protocols d'Espai Psikos incorporen intervencions de darrera generació, amb programes molt innovadors que permeten optimitzar de forma notable qualsevol tipus d'intervenció. Al capdavant del centre trobem els seus dos socis fundadors, els psicòlegs clínics, Ramón Canadà i Lola González, ell especialitzat en Psicoteràpia Humanista i ella en infància, adolescència i Psicologia Perinatal i criança. La pro activitat i professionalitat d'aquests dos especialistes fan únic el seu centre.

Què és i que ofereix l'Espai Psikos?

La nostra feina té com a punt de partida l'acompanyament de la persona - sigui quina sigui la seva etapa de cicle vital- en el desenvolupament de les estratègies que li han de permetre recuperar l'equilibri perdut. Els nostres serveis s'orienten cap a dos àrees complementàries:

  • El diagnòstic i la intervenció en dificultats i trastorns de salut mental: infància i adolescència (conducta, dificultats d'atenció, problemes d'adaptació, etc), adults (trastorns de l'estat d'ànim, ansietat, insomni, conducta alimentària, dol, etc), etapa perinatal (atenció especialitzada en l'etapa de l'embaràs i la primera criança).
  • La prevenció en matèria de salut mental. Moltes de les malalties que més incidència tenen en la nostra societat es poden prevenir amb una adequada gestió de les emocions. Un dels nostres objectius és afavorir que les persones disposin d'eines per tal de reconèixer i atendre les seves emocions de forma que puguin gaudir d'una vida més plena i feliç.

Un dels programes més innovadors que ofereix Espai Psikos és el revolucionari "Mindfulness"…

Aquest és un programa de gestió de l'estrès y les emocions que va sorgir al Centre Mèdic de la Universitat de Massachussets per ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties cròniques, una experiència que condiciona profundament la seva vida i la del seu entorn més immediat. Amb la pràctica de Mindfulness la persona aprèn recursos per viure amb una millor qualitat, malgrat les dificultats que la seva malaltia li planteja. Els resultats han estat àmpliament avalats per la investigació científica, el que ha facilitat que aquests programes s'hagin introduït en altres àmbits com: l'educació, la salut mental, les organitzacions i el món del treball. En països com EUA, Canadà, Anglaterra, els programes de Mindfulness formen ja part dels serveis de salut.

Quins altres tractaments innovadors oferiu?

Dins del treball interdisciplinari, l'estimulació auditiva (Tomatis) ofereix una gran versatilitat d'intervencions que proporcionen unes condicions òptimes per facilitar la recuperació de capacitats que s'han vist afectades per experiències vitals negatives: problemes d'integració sensorial, trastorns de l'espectre autista, problemes de son, dificultats de comunicació, dificultats en l'àmbit de l'atenció, ansietat, depressió. Mitjançant l'estimulació de la via de processament auditiu (molt rica en connexions amb diverses àrees cerebrals), s'afavoreix una reorganització del sistema neurològic de la persona. Aquest tipus d'intervenció proporciona una sensació de seguretat i de benestar que afavoreix, en el cas de trastorns complexos, altres tipus d'intervencions complementàries.

Quin paper juga la prevenció en la protecció de la nostra salut emocional?

La prevenció és fonamental. Nosaltres entenem com a prevenció el desenvolupament d'habilitats que tots tenim, però que per tota una sèrie de raons no s'han potenciat: l'autoconeixement i la gestió de les nostres emocions. Si podem ser més feliços, dormir millor, si desenvolupem una actitud més proactiva, si deixem a un costat els hàbits tòxics (p. ex. Menjar o beure en excés, etc.), tindrem menys riscos de patir una malaltia, sigui del tipus que sigui. Així, oferim cursos de Mindfulness, dirigits a aquelles persones que volen desenvolupar les seves capacitats per fer front als seus estressors i gestionar les seves emocions de forma més eficient; mentre que dins de l'àmbit perinatal organitzem diferents tipus de tallers orientats a proporcionar un espai d'autoconeixement i gestió emocional en una època en què tot canvia de forma molt ràpida i demandant.

Les convocatòries per aquests cursos es repeteixen al llarg de l'any. Al setembre, organitzem xerrades orientatives per donar a conèixer totes les activitats del nostre Espai que comencen al mes d'octubre.

El fet que avui més gent recorri a centres com el vostre, és perquè s'han incrementat els trastorns que ateneu o perquè abans no es tractaven?

Les condicions de vida actuals fan que l'estrès estigui molt present i sigui la base d'una gran quantitat de malalties, tant físiques com mentals. Posa els nostres sistemes fisiològics al límit. Afortunadament, però, cada vegada la gent és més conscient d'això i aquesta és la raó per la qual recorren a centres com el nostre.

Quins són els estats en què som més vulnerables?

Prenem més consciència de les nostres vulnerabilitats davant dels moments de crisis. Hi ha les crisis vitals que totes les persones afronten a mesura que van passant per les diferents etapes de la vida (naixement, infància, adolescència, edat adulta, envelliment, mort) i les crisis personals (dol, malalties, pèrdues diverses, etc). Les crisis, encara que ens desborden i ens poden fer patir, són també una oportunitat per aprendre i desenvolupar-nos com a éssers humans, sempre que sentim que tenim prou capacitat per fer-les front.

Que aporta al seu negoci la seva ubicació i el seu eix comercial?

L'oferta de serveis de salut i prevenció dins de l'àmbit del benestar mental i emocional i, molt especialment, l'atenció de l'etapa perinatal, en el barri és molt limitada. El nostre centre és una proposta de proximitat que ofereix un ampli ventall d'opcions per millorar la qualitat de vida de les persones en les diferents etapes de la vida. Sempre que podem, intentem participar de forma activa en les campanyes proposades per l'eix Fort Pienc, especialment en la de Salut i Bellesa, que cada any té més acollida.

Alguna promoció activa a compraeixample.cat?

Si. Durant el mes de setembre, les persones que s'adrecin al nostre centre tindran un descompte del 50% en la sessió de diagnòstic i un 15% de descompte en els tallers de la tardor.

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X