Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La importància de la ciberseguretat al sector financer

23 de gener de 2024

Imagina perdre l'accés als comptes bancaris o patir un robatori d'identitat que posi en perill la teva reputació i la confiança dels teus clients. En aquest post t'expliquem com protegir la teva pime d'aquests atacs.

El sector financer és un objectiu atractiu per als ciberdelinqüents a causa de la gran quantitat de dades confidencials i valuoses que maneja. Si ets una pime o autònom dedicada al sector financer, probablement la ciberseguretat s'haurà convertit en una de les prioritats durant els últims anys. Continua llegint per conèixer les principals amenaces i riscos cibernètics en aquest sector, així com consells pràctics per protegir el teu negoci.

Quines són les principals amenaces de ciberseguretat al sector financer?

Algunes de les principals amenaces i riscos cibernètics a què et pots enfrontar són:

 • Ransomware: els atacs de ransomware impliquen el segrest dels sistemes d'una empresa i el xifratge de les vostres dades. Els ciberdelinqüents exigeixen un rescat per alliberar la informació, provocant a la teva pime una situació financera compromesa.
 • Phishing: els correus electrònics de phishing enganyen els empleats perquè revelin informació confidencial, com ara contrasenyes o dades bancàries. Això pot suposar robatoris de comptes o suplantació didentitat.
 • Malware: els programes maliciosos aconsegueixen infiltrar-se en els teus sistemes de robar informació o danyar la teva infraestructura.
 • Manca d'actualitzacions de seguretat: mantenir els teus sistemes i programari desactualitzats obre bretxes de seguretat que els ciberdelinqüents poden aprofitar.
 • Atacs de denegació de servei (DDoS): els ciberdelinqüents sobrecarreguen els servidors de la teva pime amb trànsit maliciós, deixant els seus serveis inaccessibles.
 • Robatori d'identitat: consisteix a sostreure la informació personal dels teus clients i empleats per cometre fraus financers.
 • Fuites de dades: les filtracions d'informació sensible poden fer malbé la reputació de la pime i generar responsabilitats legals.

Consells per protegir la teva infraestructura financera

La ciberseguretat ha de ser una prioritat per a totes les pimes i autònoms al sector financer. A continuació, et deixem alguns consells clau per protegir la teva pime:

 • Conscienciació i formació del personal: és important que els teus empleats estiguin capacitats per identificar amenaces de seguretat. Fomentar una cultura de ciberseguretat i establir pautes clares ajudarà a reduir el risc dincidents.
 • Implementació de tallafocs i sistemes de detecció i prevenció d'intrusions (IDS/IPS): els tallafocs actuen com a barreres de protecció entre els sistemes interns i el trànsit no autoritzat d'Internet. D'altra banda, els IDS/IPS supervisen i analitzen el trànsit a la recerca de comportaments sospitosos, i els bloquegen abans que causin mal.
 • Encriptació de les dades: l'encriptació protegeix la informació confidencial evitant que els ciberdelinqüents hi puguin accedir.
 • Mantenció dels sistemes i programari actualitzats: és essencial mantenir al dia tots els sistemes i aplicacions per evitar possibles bretxes de seguretat.
 • Realització de còpies de seguretat periòdiques: realitzar còpies de seguretat de dades crítiques i emmagatzemar-les en un lloc segur ajudarà a recuperar la informació si es produeix un atac de ciberseguretat.
 • Accés basat en rols i autenticació multifactorial: limitar els privilegis d'accés només a les persones que ho necessiten i requerir autenticació addicional més enllà de les contrasenyes, com ara codis SMS o empremtes dactilars, dificultarà l'accés no autoritzat a sistemes i comptes.

En resum, les amenaces cibernètiques posen en risc l'estabilitat financera i la reputació de les empreses. Adoptar mesures preventives, com tallafocs, sistemes de detecció i prevenció d'intrusions, juntament amb la capacitació del personal, ajudarà a mitigar el risc de ciberatacs. No ho dubtis i protegeix la teva pime dels atacs cibernètics!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X