Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La importància de la Intel·ligència Artificial al sector legal

9 de gener de 2024

Treballes al sector legal? La intel·ligència artificial es pot convertir en la teva aliada. Des de l'anàlisi automatitzada de contractes fins a la predicció de resultats judicials, aquesta innovadora tecnologia està transformant la manera com es practica i administra la justícia. Descobreix com aquesta combinació està canviant per sempre la manera com s'exerceix el dret!

La intel·ligència artificial s'enfoca a desenvolupar sistemes i algorismes capaços d'imitar el pensament i el comportament humà per realitzar tasques de manera autònoma i eficient, utilitzant tècniques com l'aprenentatge automàtic i el processament del llenguatge natural.

D'aquesta manera, la intel·ligència artificial (IA) ha esdevingut una eina transformadora en una àmplia gamma de sectors. Un dels camps en què la IA ha deixat una empremta significativa és el sector legal. La combinació de la tecnologia i el dret ha obert noves possibilitats i ha revolucionat la manera com es duu a terme la pràctica legal. Continua llegint per descobrir els beneficis i les pràctiques més comunes de la intel·ligència artificial en aquest sector!

Beneficis de la intel·ligència artificial a la pràctica legal

A continuació, explorarem alguns dels beneficis més destacats de la intel·ligència artificial en l'àmbit legal i com estan impulsant el creixement i la transformació al sector:

  • Automatització de tasques repetitives: assumeix tasques rutinàries i repetitives, com ara la revisió de contractes, la classificació de documents legals i l'extracció d'informació rellevant. Això et permetrà estalviar temps i recursos, alliberant-te de tasques administratives perquè et puguis centrar en tasques més complexes i estratègiques.
  • Anàlisi de dades i predicció: analitza grans volums de dades legals i extreu patrons i tendències rellevants que faciliten la presa de decisions informades, la identificació de riscos legals i la predicció de resultats en casos judicials. A més, aquestes anàlisis permeten oferir un assessorament més precís als clients i, conseqüentment, millorar les estratègies legals.
  • Millora de la investigació legal: accelera i optimitza la investigació legal en proporcionar accés ràpid a bases de dades jurídiques, jurisprudència i legislació. Així mateix, les eines d'IA poden fer cerques legals avançades i resumir informació rellevant en qüestió de segons, cosa que estalvia temps i millora l'eficiència en el procés de recerca.

Quines solucions de IA estan revolucionant el sector legal?

Gràcies a les solucions basades en IA, els professionals del dret poden superar els desafiaments tradicionals i adoptar un enfocament més eficient i precís a la feina diària. A continuació, us presentem les solucions més comunes:

  • Processament de llenguatge natural (NLP): el processament de llenguatge natural permet a les màquines comprendre i processar el llenguatge humà. A nivell legal, les aplicacions de NLP poden analitzar contractes, redactar documents legals i proporcionar respostes a consultes legals bàsiques.
  • Aprenentatge automàtic (Machine Learning): l'aprenentatge automàtic permet als sistemes d'IA millorar-ne el rendiment a través de l'experiència i l'anàlisi de dades. A nivell jurídic, els algoritmes d'aprenentatge automàtic es poden utilitzar per predir resultats legals, classificar documents i personalitzar recomanacions legals.
  • Assistents virtuals legals: els assistents virtuals legals, també coneguts com a chatbots, poden interactuar amb els usuaris i respondre preguntes legals bàsiques. Aquests chatbots poden ser utilitzats per pimes i autònoms per obtenir orientació legal ràpida i accessible, reduint així la necessitat de consultar directament un advocat.

En definitiva, la intel·ligència artificial exerceix un paper clau en el procés de digitalització, proporcionant eines i solucions que ajudin a automatitzar tasques, optimitzar processos i agilitzar la presa de decisions legals. A més, fomenta la col·laboració i la comunicació entre advocats i els seus clients, i facilita un enfocament més proactiu i transparent en la prestació de serveis legals.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X