Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La Intel·ligència Artificial responsable: el proper repte per a la teva pime

5 de març de 2024

L'arribada de la intel·ligència artificial ha suposat un abans i un després. En els darrers anys, aquesta tecnologia ens ha permès simular una conversa real, crear imatges des de zero i completar una gran quantitat de tasques en només uns segons.

Però, a més del seu desenvolupament i millora, la Intel·ligència Artificial suposa un repte per als qui la utilitzen, ja que cal potenciar aquesta eina perquè protegeixi els nostres drets i llibertats creant així una societat justa i responsable.

En què consisteix la IA responsable?

Cada cop són més les persones i les empreses que utilitzen la Intel·ligència Artificial en el seu dia a dia i fan d'aquesta tecnologia una eina fonamental per facilitar i millorar la seva feina. De fet, s'estima que el seu valor actual supera els 20.000 milions de dòlars i el 2028 podria superar els 100.000 milions.

Tot i això, com totes les tecnologies que han sorgit al llarg de la humanitat, la Intel·ligència Artificial ha suposat un canvi en la nostra forma de treballar, igual que en el seu moment ho va ser l'arribada d'internet. Per això, ara, és la nostra obligació fomentar una sèrie de valors que ajudin i protegeixin les persones de les males pràctiques que poden sorgir d'aquesta eina innovadora i revolucionària.

En aquest context, neix la Intel·ligència Artificial responsable, un nou enfocament que cerca desenvolupar, implementar i avaluar unes eines que ajudin a crear noves plataformes des d'un punt de vista pràctic i beneficiós. Aquestes eines tenen com a objectiu protegir les persones i les organitzacions que utilitzin la Intel·ligència Artificial dels possibles efectes negatius que poden sorgir d'aquestes tecnologies.

En vols saber més? T'expliquem a continuació!

Quins són els principals reptes de la IA responsable?

La Intel·ligència Artificial ja està canviant el món. I és responsabilitat de tots els usuaris fer un ús correcte i ètic d'aquestes plataformes..

Per això, la Intel·ligència Artificial responsable es regeix sota sis principis fonamentals:

  • Equitat: ha de garantir que totes les persones tinguin els mateixos drets a l'hora d'utilitzar aquestes eines independentment del gènere, l'origen ètnic, la religió o qualsevol altra característica.
  • Seguretat: aquestes eines han de ser fiables i garantir a les persones la seva protecció davant dels possibles atacs cibernètics i els riscs d'aquest tipus de delinqüència.
  • Privadesa: els sistemes d'IA han de respectar les dades confidencials dels seus usuaris. Aquestes plataformes recullen gran quantitat d'informació sobre les persones, empreses i fins i tot institucions, per la qual cosa garantir-ne la protecció és fonamental.
  • Inclusió: han de tenir en compte les circumstàncies de totes les persones i adaptar-se perquè els usuaris amb necessitats especials per qüestions físiques o culturals puguin accedir fàcilment a aquests sistemes.
  • Responsabilitat: qui creï o utilitzi una Intel·ligència Artificial ha de ser conseqüent amb les accions que realitzi i garantir un ús responsable d'aquestes eines per mitigar els riscos que pot suposar.
  • Transparència: les persones, empreses o institucions han de compartir l'ús que fan de la IA per fomentar-ne el desenvolupament i que més usuaris o organismes puguin comprendre i accedir a aquestes eines.

Com pot beneficiar la teva pime?

Ja saps què és la IA responsable i quins són els aspectes clau pels quals es regeix. Ara podem aprofundir en els avantatges que suposa per a petites empreses i autònoms. Perquè, a més d'haver de fomentar-ne un ús responsable, poden treure el màxim partit a aquesta tecnologia per millorar els serveis que ofereix.

La Intel·ligència Artificial responsable es regeix sota sis principis: equitat, seguretat, privadesa, inclusió, responsabilitat i transparència.

Per exemple, oferint productes més segurs que s'ajustin a les necessitats de qualsevol persona. Per això, cal avaluar els sistemes d'Intel·ligència Artificial que utilitza cada negoci, conèixer què funciona i què no per identificar les possibles millores i oferir un servei que garanteixi la privadesa i seguretat dels clients.

També, comptar amb una intel·ligència artificial basada en valors et pot ajudar a millorar la teva imatge i crear una relació de confiança amb els teus clients. Són moltes les persones que encara no coneixen el potencial de la IA –i que fins i tot els espanta fer servir aquestes eines–. En aquest sentit, l'ús de plataformes senzilles i segures per a tots els públics us ajuda a agilitzar l'execució de tasques i millorar el vostre servei als consumidors.

Per acabar, aquest enfocament és imprescindible per desenvolupar correctament aquestes eines. Escollir el bon camí per al futur de la Intel·ligència Artificial permet crear una cultura d'innovació responsable, per la qual cosa aportes el gra de sorra al desenvolupament d'aquestes tecnologies. Un esforç amb què es crea un futur en què la societat creix amb l'ajuda d'eines digitals que, a més de generar noves idees de manera més eficient, vetlla per cuidar-les de manera ètica i responsable.

En definitiva, adoptar la Intel·ligència Artificial per a la teva empresa t'ajuda a fer tasques de manera més ràpida, reduint així els costos i millorant tant la teva eficiència a l'hora d'oferir una millor experiència als teus clients com la teva capacitat per inspirar-te i crear nous serveis.

Però aquest procés s'ha de fer sota uns principis basats en la responsabilitat i el compromís moral amb la societat perquè puguem construir un món millor, més segur i inclusiu amb totes les persones.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X