Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La transformació digital amb RPA: com l'automatització pot reduir els teus processos manuals

9 de gener de 2024

El RPA (Robotic Process Automation) destaca pel seu atractiu per a les pimes, ja que a més de poder aplicar-se a diversos àmbits d'un negoci, automatitza els processos repetitius d'una empresa alliberant processos que requereixen una intervenció humana. Gràcies a l'RPA, una pime o autònom podrà eficientar els seus processos, dedicant-se a tasques menys rutinàries i de més valor afegit. El que es busca és la introducció d'una tecnologia 4.0 de manera senzilla, aconseguint així un gran estalvi en costos, una millora de la productivitat, una eficiència més gran dels processos i una eliminació dels errors humans. A més, el cost d'inversió d'aquesta tecnologia continua disminuint amb el pas del temps, per això és el moment idoni perquè les pimes se sumin a l'ús de la mateixa.

El tipus de tasques que pot fer l'RPA són, per exemple, tasques d'accés web, accions de copiar i enganxar, omplir formularis o fer càlculs, entre d'altres. Per part de les pimes, aquestes poden traduir aquestes tasques en "casos d'ús" més complets com són el servei al client, funcions de seguiment, realització d'informes, facturació i comptabilitat, agilitzar les vendes, comparar preus i fins i tot gestionar els sous de els empleats.

Hi ha nombrosos avantatges associats a l'ús de tecnologies disruptives com ara RPA. Entre elles hi ha un increment en la productivitat que comporta un estalvi significatiu, una major agilitat i millor servei en la gestió empresarial, una capacitat de gestió millorada, així com l'escalabilitat i la flexibilitat que proporciona. Aquelles pimes que decideixin incorporar l'ús de RPA podran aprofitar-se d'aquests avantatges, sense haver de preocupar-se per la compatibilitat amb desenvolupaments més complexos, ja que es tracta d'una tecnologia no invasiva i amb un risc baix.

És recomanable que les pimes comptin amb experts en la implementació de tecnologia per poder incorporar amb èxit RPA. El temps d'implementació pot variar segons diversos factors. Per començar amb el procés, és essencial identificar quins processos poden ser automatitzats i avaluar la viabilitat de la seva automatització. A continuació, cal triar l'eina de RPA que millor s'adapti a les necessitats del procés i dissenyar-ne el flux de treball. Finalment, cal validar el procés automatitzat, implementar-lo i fer un seguiment continu per millorar-ne el rendiment.

Per aconseguir això, es podrien fer servir programaris com UiPath (que compta amb una versió gratuïta que permet provar l'eina abans de comprar-la), Automation Anywhere (amb preus assequibles per a pimes), Blue Prism (fàcil d'usar i també permet un període de prova) gratuït) o Kofax (més complexa que les anteriors), per exemple. Hi ha moltes opcions i cada cop els preus són més assequibles, per la qual cosa, per a l'elecció de l'eina, és important triar la que millor s'adapti a les necessitats de l'empresa. 

El RPA suposa una gran oportunitat per a la digitalització de pimes i autònoms, ja que, a més de tenir una implementació relativament senzilla, presenta múltiples avantatges. Aquelles empreses que aconsegueixin adaptar-se al canvi obtindran un avantatge competitiu al mercat.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X