Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

L'atenció total al client i els avantatges dels assistents virtuals / chatbots

5 de març de 2024

La facilitat per accedir a la informació és una de les característiques principals de la transformació i evolució digital. Per això, com a pimes, hem d'estar el més a prop possible dels nostres clients per resoldre els seus dubtes en qualsevol moment.

En aquest monogràfic, et presentem els chatbots, una eina molt útil que pots implementar a la teva pàgina web.

Els clients esperen trobar un negoci que tingui presència en línia, resoldre els seus dubtes de manera ràpida i instantània, en qualsevol moment de la setmana o hora, i per a una gran part dels seus dubtes, sense necessitat d'haver de despenjar el telèfon. En aquest nou context de societat digitalitzada, els assistents virtuals (xatbot) prenen protagonisme. Aquests robots que responen a preguntes han evolucionat amb la Intel·ligència Artificial, aconseguint una compressió i llenguatge més natural, avançant amb funcionalitats més enllà de les preguntes freqüents.

Els chatbots es poden definir com a programari que simula una conversa real amb un humà. És un xat que proporciona respostes automàtiques. En primera instància, han suposat l'evolució dels apartats de preguntes freqüents, o les sigles en anglès, FAQs, amb un disseny millor i amb un estalvi de temps a l'usuari en poder preguntar directament a l'assistent virtual. Després, han evolucionat gràcies a la Intel·ligència Artificial. Actualment es poden diferenciar tres tipus:

  • Basats en regles: responen sobre la base d'un conjunt predefinit de respostes programades. Serveixen bé per a interaccions predictibles i simples.
  • Basats en Intel·ligència Artificial (IA): utilitza algorismes daprenentatge automàtic i processament de llenguatge natural. Tenen capacitat de comprendre el context i aportar respostes més complexes.
  • Model d'interacció visual i processament de llenguatge natural: en base al perfil de l'usuari i les vostres necessitats us redirigeix ​​a la zona de l'aplicació o web que us és d'interès.

Els principals beneficis dels xatbots són:

  • Atenció al client continua, 24 hores i 7 dies per setmana.
  • Reduir les peticions datenció al client que requereixen intervenció humana.
  • Es poden recomanar serveis o productes a mida i adaptar l'idioma.
  • Suposa un canal més (estratègia omnicanal).
  • Millora el cost d'oportunitat, ja que amb una mateixa inversió inicial es pot atendre qualsevol nombre de persones que ho sol·licitin per xatbot de manera simultània.
  • Proporciona una imatge de modernitat per a pimes.
  • L'evolució constant d'aquesta tecnologia aconsegueix que es vagin generant converses més complexes.

Les principals característiques que ha de tenir un xatbot són les següents; proporcionar una experiència personalitzable; comptar amb disponibilitat contínua; identificar-se com a chatbots; posar en contacte la persona amb atenció al client si no saben respondre la pregunta; transmetre el llenguatge i el to triat per la marca i fer servir un llenguatge natural, amb respostes coherents, clares i concís.

Hi ha moltes eines al mercat per a la creació de xatbots sense necessitat de comptar amb desenvolupadors web. Algunes són: Aplicacions per a WhatsApp Business, GPT, Eva Conversational AI, Landbot.io, ManyChat, Manybot, Collect.chat, HubSpot, Chatfuel, SnatchBot i Botsify.

En definitiva, es tracta d'un primer canal de comunicació amb el client, que pot ser multilingüe, que l'ajuda i proporciona una millor experiència global en la seva interacció amb l'empresa, resol dubtes essencials, l´ajuda a trobar el que necessita i redueix la càrrega de treball més tediosa a la pime.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X