Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Les claus del màrqueting de continguts per al sector turístic

9 de gener de 2024

Estàs pensant en donar-li un impuls a la pàgina web de la teva pime? Continua llegint aquest post en què et mostrem una eina molt útil amb la qual pots atraure els clients i destacar al sector turístic: el màrqueting de continguts.

En un sector tan competitiu com el turístic, és fonamental oferir informació rellevant i de qualitat als usuaris. Si estàs pensant en utilitzar una nova eina per millorar el trànsit a la teva pàgina web, el màrqueting de continguts és per a tu!

Què és el màrqueting de continguts?

El màrqueting de continguts és una estratègia de màrqueting digital que té com a objectiu crear, publicar i distribuir contingut rellevant i de valor per atraure, captar i fidelitzar una audiència determinada.

Consisteix a fer publicacions útils i entretingudes per cridar l'atenció de l'usuari i convertir-lo en un client potencial mitjançant l'ús de diferents formats com els blocs, els vídeos, les publicacions en xarxes socials o infografies, entre d'altres.

Entre els avantatges que pot suposar per al sector turístic, el màrqueting de continguts pot ajudar a aconseguir nous clients i retenir-los per a vendes futures, oferir informació útil per a viatges o plans, crear una connexió amb els usuaris basada en la confiança i millorar la visibilitat i el posicionament duna pàgina web als motors de cerca.

Com crear contingut rellevant?

Si et dediques al sector del turisme i aquest post sobre el màrqueting de continguts està cridant la teva atenció, descobreix quines són les claus per crear contingut que interessi a la teva audiència:

  • Defineix com seria la teva audiència: crea un client ideal o buyer persona que t'ajudi a identificar el públic al qual vols adreçar els continguts.
  • Defineix els teus objectius: tingues clar què vols aconseguir amb la teva estratègia de màrqueting de continguts. Això pot ser atraure més clients per augmentar les vendes o aconseguir trànsit a la teva pàgina web, entre altres opcions.
  • Decideix quin tipus de contingut realitzaràs: si utilitzaràs el format de bloc i redactaràs posts amb informació variada, si publicaràs vídeos, compartir imatges o infografies, per exemple.
  • Estableix un canal de comunicació: selecciona com distribuiràs els teus continguts i com aconseguiràs que els usuaris els trobin per consumir-los. Pots fer-ho a través de la teva pàgina web, de les teves xarxes socials o de plataformes de vídeo como YouTube.

Què pots començar a fer?

Estàs a punt per començar a elaborar tu mateix la teva pròpia estratègia de màrqueting de continguts? Si has decidit fer el pas i oferir informació valuosa i rellevant per als clients del teu negoci del sector turístic, anota aquests consells!

  • Explora quins continguts busquen els usuaris per conèixer quines temàtiques has d'abordar a l'hora d'oferir informació útil per convertir-los en clients. Pots utilitzar eines com Semrush o Google Trends per conèixer les tendències del moment i les paraules clau més buscades a internet.
  • Crea contingut original i nou que cridi l'atenció dels teus clients i que no puguin veure a qualsevol altra pàgina web. Pots agafar idees d'altres blocs o comptes de xarxes socials, però posar els mateixos textos és contraproduent a l'hora de posicionar el contingut als motors de cerca, així que tracta de crear contingut únic.
  • Combina diferents formats de contingut com, per exemple, vídeos o imatges als posts per oferir un contingut més variat i que resulti realment atractiu per als usuaris que fan clic a la teva pàgina web.
  • Comparteix el contingut tant als teus comptes de xarxes socials com amb altres creadors de contingut. Això us ajudarà a adquirir trànsit des de nous orígens i els motors de cerca el premiaran a l'hora de posicionar el vostre contingut per sobre d'altres.
  • Mesura i analitza els resultats per saber quin tipus de continguts funcionen i quins no desperten realment interès per part dels usuaris. Això ho pots aconseguir amb eines d'analítica web com Google Analytics.

Ja has après com atraure més usuaris a la teva pàgina web i impulsar la teva pime dins del sector turístic? Uneix-te al màrqueting de continguts i ofereix un nou servei als teus clients!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X