Maison Puyvalin, el millor de la gastronomia francesa al cor de l’Eixample
5 de febrer de 2019
Des de l'any 2015 el millor de la gastronomia francesa produïda i elaborada per petits agricultors i viticultors independents, té un lloc destacat a l'Eixample de Barcelona, concretament al carrer Trafalgar, 23, en l'eix comercial de Cor Eixample, des d'on Maison Puyvalin acosta fins als nostres plats, els productes gurmets més típics que podríem trobar en qualsevol dels petits i sempre animats mercats dels poblets francesos.
Marion Puyobro és una de les cares visibles d'aquest projecte, que va sorgir en un menjar de Nadal en la qual tres famílies del Midi Toulousain i dels Pirineus francesos: els PUYobro, VALax i ThouvenIN, van decidir unir les seves dues grans passions, la gastronomia francesa i el seu amor per la ciutat de Barcelona, i obrir Maison Puyvalin
"Volíem obrir un negoci, però no sabíem molt bé de què... Tots nosaltres compartim admiració per la gastronomia francesa i un fort amor per la ciutat de Barcelona, on dos de nosaltres ja vivíem en aquell moment. Així que la idea d'obrir una botiga de productes gurmets en aquesta ciutat, ens va semblar una evidència. Volíem portar el patrimoni gastronòmic i cultural francès a Barcelona per a compartir-lo amb tots els gurmets de la ciutat".
El formatge i el vi són dos dels productes que no poden faltar en una bona taula francesa. El formatge després del plat principal i abans de les postres i el vi per a acompanyar-lo. En Maison Puyvalin disposen d'una àmplia varietat d'aquests dos productes i, també, de molts altres per a gaudir del millor de França, al plat.
"Treballem amb productors locals. Recorrem tota França per oferir als nostres clients el millor producte. Atents a la qualitat, seleccionem tots i cadascun dels nostres foie gras, patés, condiments, vins, champagnes, formatges, galetes, dolços, mels... entre els millors. Anem amb freqüència a França a visitar cellers i per a participar en les fires gastronòmiques que se celebren en tot el país. Des de la gran tradició fins a les últimes tendències gastronòmiques, avaluem cadascun dels nostres productes per a estar segurs d'oferir el millor.
A la botiga tenim tota mena de productes artesanals, com els que podríem comprar en qualsevol mercat d'un poble francès: patés, mostasses, condiments, melmelades, formatges, xocolates, vins, champagnes i molts altres! A més, disposem d'una àmplia carta de plats gastronòmics a punt per degustar: cassoulets, confits, sopes,...".
Els productes que més es venen i agraden als seus clients, explica Mairon, són els foies gras, els formatges, els vins i la sidra francesa.
"Els compren tant particulars per a casa seva com establiments de restauració i empreses per a fer regals. Són productes gurmets molt especials i sovint la gent els hi porta, també, per a classes de tast".
A més de la venda física a la botiga de l'Eixample, en Maison Puyvalin també disposen de servei de venda online, amb distribució a tota Espanya.
"A la nostra pàgina web, posem els nostres productes a l'abast de tots els gurmets espanyols. Fins ara l'únic producte que no es podia comprar eren els formatges, però des de finals de febrer, els clients de Barcelona ja podran rebre els seus formatges favorits a casa.
De moment i de forma puntual, ja fem degustacions de productes a la botiga per a tots els nostres clients i oferim un servei d'assessorament especial als professionals de l'hostaleria i a les empreses que s'interessen pels nostres vins i productes per a regalar com a obsequi o incentiu.
Tenim molts projectes en desenvolupament i, entre altres coses, ens agradaria ampliar la nostra oferta d'activitats entorn de la gastronomia francesa i, fins i tot, obrir una altra botiga amb el temps".
Per a acabar l'entrevista, hem demanat a Marion que ens confeccioni un menú especial per a Sant Valentín amb productes francesos i és que aquesta pot ser una excel·lent ocasió d'acostar-se i conèixer Maison Puyvalin, si no ho hem fet encara.
"La nostra proposta seria un assortiment de diverses tapes a compartir entre dos: rillettes d'ànec al foie gras (un tipus de paté molt fi), mousse de llamàntol al conyac i olivada negra a la tòfona i, per exemple, un coeur de Neufchatel (formatge de vaca tipus Brie en forma de cor). Per a acabar, ho podríem fer amb dos Kouignettes (pastissets de la Bretagne), un de xocolata i l'altre de poma al caramel. I tot això acompanyat d'un vi negre del Vallee del Rodano, i per les postres, champagne".
Només ens queda afegir, bon apetit!