Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Millora l'accessibilitat del teu lloc web amb aquests consells pràctics

5 de desembre de 2023

Assegura que el teu lloc web sigui inclusiu per a tots els usuaris! Descobreix com fer que el teu lloc web sigui més accessible per a totes les persones, incloent-hi aquelles amb discapacitats. Anem allà!

Segons les dades més recents del Banc Mundial, el 15% de la població mundial pateix algun tipus de discapacitat. A més, diversos estudis afirmen que aquest col·lectiu té més probabilitats d'experimentar resultats socioeconòmics adversos, com ara pitjor educació o més taxa de pobresa. És per això que institucions nacionals i internacionals subratllen la importància que totes les experiències digitals han de ser accessibles per a tothom, incloent-hi l'accessibilitat web del teu negoci.

Què és laccessibilitat web?

L'accessibilitat web és un principi fonamental que implica garantir que totes les persones, incloent-hi aquelles amb discapacitats visuals, auditives, motores o cognitives, puguin accedir i utilitzar un lloc web de manera efectiva. Això implica dissenyar i desenvolupar un lloc web de manera que sigui comprensible, navegable i utilitzable per a tothom, independentment de les seves capacitats. A més, busca eliminar barreres i obstacles que puguin dificultar o impedir l'accés a la informació i les funcionalitats en línia, permetent així una experiència inclusiva per a tots els usuaris. Si ara mateix t'estàs preguntant com és d'accessible la teva web, no et preocupis, hi ha eines (moltes gratuïtes) que t'ajudaran amb aquesta tasca.  

Eines per avaluar l'accessibilitat del vostre lloc web 

Avaluar laccessibilitat dun lloc web pot semblar aclaparador, però hi ha diverses eines disponibles en línia que poden ajudar-te en aquest procés. Eines com: WAVE Web Accessibility Evaluation ToolAudioEye i Accesibe, entre moltes altres, us permeten analitzar i detectar problemes d'accessibilitat al vostre lloc web. Així mateix, generen informes detallats que us permeten identificar àrees específiques que requereixen millores en termes d'accessibilitat.

Utilitzar aquestes eines us brindarà una visió clara dels aspectes que necessiten ser abordats al vostre lloc web per garantir una experiència accessible per a tots els usuaris, incloent-hi aquells amb discapacitats. A continuació, us deixem amb 5 consells per millorar l'accessibilitat de la vostra web.

5 consells pràctics per millorar l'accessibilitat

Un cop hagueu avaluat l'accessibilitat del vostre lloc web, és hora d'implementar millores concretes. Aquí hi ha alguns consells pràctics per millorar l'accessibilitat del vostre lloc web: 

  • Utilitza etiquetes d'HTML adequades: les etiquetes d'HTML adequades, com <h1> per a encapçalats, <p> per a paràgrafs i <alt> per a text alternatiu en imatges, són fonamentals per garantir que el vostre contingut sigui estructurat i comprensible per als lectors de pantalla i altres dispositius d'assistència.
  • Assegureu-vos que els vostres enllaços siguin descriptius: els enllaços al teu lloc web han de ser descriptius i clars, perquè els usuaris puguin entendre la seva destinació abans de fer-hi clic. Evita utilitzar enllaços ambigus com "fes clic aquí" o "més informació", i al seu lloc, utilitza text descriptiu que indiqui clarament el contingut de l'enllaç.
  • Implementa un disseny responsiu i llegible: garanteix que el teu lloc web tingui un disseny responsiu que s'adapti a diferents dispositius i mides de pantalla. A més, utilitza fonts llegibles, colors contrastants i mides de font adequades per facilitar la lectura del contingut.
  • Proporciona transcripcions i subtítols: facilita transcripcions i subtítols per als vídeos i contingut multimèdia al teu lloc web. Això permetrà als usuaris amb discapacitats auditives accedir a la informació de manera equivalent.
  • Feu que el vostre lloc web sigui fàcil de navegar: la navegació del vostre lloc web ha de ser clara i senzilla, amb una estructura lògica i un menú de navegació fàcil d'usar. Utilitza etiquetes i atributs adequats al teu codi perquè els lectors de pantalla puguin entendre i navegar pel teu lloc web de manera eficient.

Per què has de millorar la teva accessibilitat web?

Millorar l'accessibilitat del vostre lloc web no només és un acte de responsabilitat i ètica, sinó que també pot tenir un impacte positiu en el vostre negoci. Una major accessibilitat web significa que el teu lloc web serà accessible per a un públic més ampli, incloent-hi persones amb discapacitats, cosa que pot ajudar a augmentar la visibilitat, la participació i la satisfacció de lusuari. A més, complir amb els estàndards daccessibilitat web també pot tenir beneficis en termes de SEO i compliment legal. En resum, millorar l'accessibilitat del vostre lloc web és una inversió valuosa que contribuirà a una experiència inclusiva i positiva per a tots els usuaris.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
23.07.2024
Tens una farmàcia? Coneix les eines digitals que necessites
La digitalització i la innovació tecnològica estan tenint un gran impacte al sector de la salut. Han sorgit noves tècniques de diagnòstic, maquinària més potent i fins i tot la...
+ info
23.07.2024
Arriba el Passaport Digital de Productes: t'ensenyem com s'aplicarà al sector de la moda
Sabies que només a Europa cada persona genera una mitjana de gairebé 20 quilos de residus tèxtils cada any? Aquesta dada demostra que és fonamental apostar per un model circular i sostenible. I la Unió Europea ja ha...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X