Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Passos per realitzar el pla de màrqueting digital de la teva botiga

1 de març de 2022

Dissenya comunicacions que truquin a l'acció, millora la teva presència i les vendes online.

Les vendes són clau per garantir levolució i lèxit dels negocis. Hi ha molts factors que contribueixen a augmentar les conversions, però un és sens dubte el desenvolupament d'una estratègia de màrqueting digital.

Un pla de màrqueting digital pot ajudar-te a construir la presència digital que la teva pime necessita. Podràs orientar els esforços dels teus recursos a dissenyar accions que truquin a l'acció; amb un cost baix, una gran capacitat de segmentació i fent seguiments continus que t'ajudaran a optimitzar l'estratègia segons ho necessitis.

6 passos per definir el pla de màrqueting digital de la teva pime

1. Analitza el mercat i la teva pime

Primer heu de definir el punt de partida de l'estratègia. Duu a terme 2 tipus d'anàlisi:

1. Anàlisi externa. Et donarà una visió global de la posició de la teva botiga pel que fa al sector i als teus competidors.

  • Analiza tu entorno. Lleva a cabo un análisis PESTEL y analiza los asuntos: Políticos, Económicos, Socioculturales, Tecnológicos, Legales y Ecológicos de tu sector. Detecta posibles aspectos que puedan condicionar a tu negocio, descubre nuevas oportunidades o tendencias.
  • Analitza la teua competència. Realitza un benchmark i descobreix què fan els teus competidors. Utilitza'l com a font d'inspiració o per saber com diferenciar-te'n. Preguntes com Què estan fent els meus competidors als mitjans digitals? Qui és el líder de vendes? O Què fan ells bé que jo no faig? Podeu guiar-vos a l'hora de desenvolupar aquest tipus d'anàlisi.

2. Anàlisi interna. Posa focus en el teu negoci, estudia detalladament la teva botiga i treu conclusions sobre possibles punts de millora o quins et diferencien de la competència.

2. Contextualitza la informació

Fes un DAFO, un quadre visual que t'ajudarà a organitzar les dades que has demanat fins ara. Té quatre caselles que corresponen a les inicials de la pròpia sigla. La informació sobre el mercat va a les caselles d'Oportunitats i Amenaces i la informació de la teva pime va a Fortalezas y Debilidades.

El DAFO us donarà una visió global del context i us ajudarà a determinar les línies d'acció del vostre pla de màrqueting digital.

3. Fixa els objectius de negoci i defineix els objectius de comunicació digital

Els objectius de negoci que fixeu orientaran l'estratègia digital. És important que els objectius siguin SMART: específics, mesurables, assolibles, rellevants i acotats temporalment.

Amb els objectius de negoci definits, podràs treballar els objectius de comunicació. Han de ser directes i respondre a les necessitats de negoci detectades.

4. Defineix l'estratègia del teu pla de màrqueting digital

Defineix la teva estratègia sobre la base de:

  • El teu públic objectiu. Defineix el target utilitzant user persona per entendre les necessitats de comunicació del teu públic objectiu, donant com a resultat una comunicació personalitzada i més efectiva.
  • El contingut és la peça clau de qualsevol estratègia de màrqueting digital. Farà que la teva audiència connecti amb el teu negoci més enllà del comercial, establint vincles emocionals que perduraran en el temps. Cosa que deriva en un client fidelitzat.
  • Els canals de comunicació. Trieu els canals que la vostra pime utilitzarà per enviar, de manera senzilla però eficaç, els missatges a l'audiència objectiu. Aprofiteu l'onmicanalitat de l'entorn online, però tingueu en compte que per a una reeixida estratègia digital onmicanal has de ser coherent i homogeni.

5. Estableix les accions i fixa-les en un marc temporal

Planifica les accions tàctiques de comunicació en un calendari i tingues sempre una visió global del que has de fer. T'ajudarà a verificar que estàs executant l'estratègia correctament.

6. Avalua els resultats

Analitza els resultats i coneix leficiència del pla de màrqueting digital. Fixeu revisions periòdiques al llarg del desenvolupament de l'estratègia per determinar si cal reajustar alguna de les accions. Augmenta la teva capacitat de reacció davant de l'imprevist.

Un bon pla de màrqueting digital permetrà que la teva pime tingui una presència rellevant al medi online, consolidant així el negoci i augmentant les vendes de la botiga física com als mitjans digitals.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X