Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Vols saber qui visiten el teu lloc web? Descobreix com Google Analytics et pot ajudar

5 de desembre de 2023

Si t'interessa saber qui visiten el teu lloc web, com hi interactuen i què els interessa per poder optimitzar la seva experiència, aquest post és per a tu. T'expliquem com Google Analytics es converteix en una eina indispensable.

Segons un article de MyCodelessWebsite, el 55,49% de les pàgines web globalment utilitzen Google Analytics per monitoritzar la seva activitat digital. Aquesta xifra no és sorprenent, tenint en compte els múltiples avantatges que ofereix aquesta eina danàlisi web.

Què és Google Analytics?

Google Analytics és una eina gratuïta que permet analitzar el trànsit i lactivitat dun lloc web. Amb aquesta eina, és possible obtenir informació valuosa sobre el comportament de les persones usuàries, com interactuen amb el lloc i quins continguts els resulten més interessants.

Com funciona i quina informació proporciona Google Analytics?

Per començar a utilitzar Google Analytics, cal crear un compte i afegir un codi de seguiment al lloc web que voleu analitzar. Un cop fet això, l'eina comença a recopilar dades sobre el trànsit i l'activitat al lloc.

Aquestes dades es presenten en forma dinformes i gràfics que permeten visualitzar de manera clara i concisa la informació recopilada. L'eina proporciona informació detallada sobre el trànsit i l'activitat al lloc web, com ara el nombre de visites, el temps de permanència en ell, la ubicació geogràfica o el tipus de dispositiu utilitzat per accedir al lloc, entre altres dades rellevants.

A més, també és possible obtenir informació sobre el comportament de les persones usuàries, com ara les pàgines més visitades, la taxa de rebot (quants abandonen el lloc després de visitar una sola pàgina), les conversions (accions realitzades, com la compra d'un producte o la subscripció a un butlletí), entre altres dades importants.

Google Analytics és una eina molt completa, a continuació podeu descobrir els seus principals avantatges.

Avantatges d'utilitzar Google Analytics

 • Analitza el comportament de l'usuari: Google Analytics permet analitzar com s'interactua al lloc web, el temps que passen a la pàgina o els continguts que els interessen més entre altres dades. Aquesta informació pot ajudar a entendre millor les audiències i prendre decisions informades sobre com millorar el seu lloc web.
 • Optimitza la inversió publicitària: les empreses poden veure quantes visites i conversions generen a través de les campanyes publicitàries. D'aquesta manera, podeu optimitzar la vostra inversió publicitària i fer ajustaments en temps real per maximitzar el retorn d'inversió.
 • Millora el rendiment del lloc web: Aquesta eina proporciona informació detallada sobre el rendiment del lloc web, com ara el temps de càrrega de la pàgina i els errors de servidor. Amb aquesta informació, les empreses poden identificar els problemes i treballar en solucions tecnològiques per millorar lexperiència de lusuari i augmentar la taxa de conversió.
 • Personalitza els informes: Google Analytics permet personalitzar els informes perquè s'ajustin a les necessitats de cada empresa. A més, es poden triar les mètriques que volen analitzar i crear informes personalitzats.
 • Fàcil integració amb altres eines: Google Analytics s'integra fàcilment amb altres eines de Google, com ara Google Ads, Google Tag Manager i Google Search Console. D'aquesta manera, les empreses poden tenir una visió més completa del rendiment del vostre lloc web i de les vostres campanyes publicitàries.

Pas a pas per visualitzar les mètriques:

 • Accedeix al teu compte de Google Analytics i selecciona el lloc web que vols analitzar.
 • Al tauler de control, seleccioneu la secció "Informe".
 • Aquí trobareu diferents categories d'informes, com ara Audiència, Adquisició, Comportament i Conversions. Seleccioneu la categoria que voleu analitzar.
 • Dins de cada categoria, trobaràs diferents subcategories amb mètriques específiques. Per exemple, dins la categoria d'Audiència, trobareu subcategories com Edat, Gènere, Ubicació i Dispositiu. Selecciona la subcategoria que vols analitzar.
 • En aquest punt trobareu gràfics i taules amb informació detallada sobre la mètrica seleccionada. Per exemple, si seleccioneu la subcategoria de dispositiu, trobareu informació sobre el percentatge d'usuaris que accedeixen al lloc web des de l'ordinador, el telèfon mòbil o la tauleta.
 • També podeu personalitzar l'informe seleccionant diferents filtres, com el període de temps que voleu analitzar o el tipus de dispositiu.
 • Un cop hagueu seleccionat totes les mètriques que voleu analitzar, podeu exportar l'informe en diferents formats, com PDF o CSV, o compartir-lo amb altres membres de l'equip.

Google Analytics és essencial per millorar la presència en línia i optimitzar el màrqueting digital, proporcionant informació valuosa sobre els usuaris del lloc web. No esperis més per començar a fer-la servir!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X