FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

Notícies

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

01, desembre 2017  - publica Sant Antoni Comerç

Aquest mes de desembre la botiga Cash Converters del carrer Floridablanca, 145 compleix 22 anys. Va ser el primer establiment a Espanya d'aquesta cadena internacional de compra-venda i canvi de tot tipus d'objectes de segona mà i amb la seva inauguració s'estrenava una nova forma de vendre i comprar articles utilitzats a la nostra ciutat. 

Cash Converters va néixer a Perth, Austràlia, l'any 1987, des d'on es va expandir, ràpidament a Nova Zelanda i Regne Unit. Actualment, la cadena cotitza en la borsa australiana i compta amb més de 600 establiments en més de 25 països. A Espanya té 80 botigues. La pionera, la de Beatriz Escolano i Steven Hind, a l'Eix Comercial Sant Antoni Comerç. “Vam descobrir Cash Converters a Lió (França). Era l'any 1995 i aquesta botiga era la primera que s'inaugurava en un país no anglosaxó. Nosaltres buscàvem una franquícia nova i el concepte de Cash Converters ens va semblar genial. En aquests temps no hi havia absolutament cap negoci similar en tot el territori, de fet l'única forma de vendre o comprar articles de segona mà era amb una revista d'anuncis classificats. Després de negociar un acord per obrir la primera botiga a Espanya, vam anar a formar-nos a Perth i al desembre de 1995 inauguràvem. Avui dia continuem sent un dels centres més grans al país, tant en grandària com en facturació al nostre país”, expliquen. 

Quin tipus de productes i clientela teniu?

 A Cash Converters comprem i venem Joieria, TV i Imatge, Telefonia Mòbil, Fotografia, Instruments Musicals i Equips Professionals d'Àudio, Portàtils i Informàtica en general, Consoles i Videojocs de tot tipus, Petit Electrodomèstic, Material Esportiu, Bricolatge, Entreteniments (DVD i CD), etc.

Pel que fa al tipus de client, i al contrari del que alguns puguin pensar, atenem a tota classe de persones, de tots els nivells socials. Cada client és un món, i hi ha moltes raons per utilitzar els serveis d'una botiga com la nostra, des de treure el màxim valor a un article que ja no volem i aconseguir un de nou amb descomptes; a vendre material que ja no utilitzem i convertir-ho en efectiu per aprofitar el valor dels objectes abans que aquest segueixi menyspreant-se; canviar alguna cosa que ja no utilitzem per una altra cosa diferent; aconseguir efectiu per a una despesa puntual sense perdre el producte que portem a la tenda -que després podem recuperar pagant un recàrrec-, o simplement aconseguir diners venent alguna cosa.

Tenim cultura de producte de segona mà al nostre país?

Quan vam començar no hi havia cultura, perquè no hi havia on ni com fer-ho, però l'obertura de la nostra botiga va destapar una gran demanda latent, i l'afluència de persones i l'interès dels mitjans va ser aclaparador. Òbviament, avui dia ja hi ha molta cultura i el mercat es consolida, però així i tot estem bastant lluny de països com Anglaterra o Estats Units.

Quin és el procés de taxació i compra d'articles? Quines característiques es valoren més en el moment de pagar els articles?

Avui dia hi ha certs productes on el preu està bastant estandarditzat, com per exemple videojocs o mòbils. Així i tot, els preus finals depenen molt de l'estat de conservació de l'article els seus accessoris, la caixa, i la demanada existent en cada moment. Aquí  paguem un sobrepreu si la forma de pagament és en forma de val per gastar en la mateixa tenda.

Quin tipus d'article busca el client de botigues com la vostra?

Els productes que més es venen són Joieria, Mòbils, Música i Informàtica. Ara bé, el nostre major atractiu és que un client pot trobar aquí gairebé qualsevol tipus d’article.

El client s'acosta especialment a comprar peces concretes o entra buscant oportunitats?

Dels 800-1000 clients que entren cada dia en la botiga, la majoria vénen a passejar i mirar què hi ha, sense estar buscant cap producte en concret. Tenim un índex de clients que repeteixen visita molt més elevat que en establiments convencionals. També hi ha clients que van buscant un article en concret, com un mòbil, un portàtil, un TV, un trepant, o el que sigui.

Quin temps passa, aproximadament, entre que surt un nou article al mercat i ho podem trobar ja de segona mà a Cash Converters?

De vegades menys d'1 dia! Però el més habitual és a partir de 3 a 6 mesos. Aquest període varia molt en funció del tipus de producte.

Quines garanties té un client comprant en un establiment de segona mà?

Tots els productes tenen un any de garantia contra fallades en hardware o electrònica, excepte aquells provocats per un mal ús. No estan coberts, com en qualsevol establiment, les bateries i el software. A més, en els tres primers dies després de la compra es pot retornar o canviar l'article si no compleix amb els requisits del client.

Bona part dels vostres articles se situen a la franja tecnològica, el personal està preparat per assessorar en aquest àmbit?

Efectivament, amb tant material tecnològic, és necessari tenir personal preparat i crec que ho tenim. És bastant freqüent rebre felicitacions de clients pel tracte i les explicacions rebudes.

Els portals de venda on-line són competència?

Ho són, però alhora són un vehicle d'expansió per a nosaltres. La Webshop de Cash Converters és la que més articles de segona mà té, actualment més de 200.000. D'altra banda, molts clients vénen a nosaltres per la comoditat i rapidesa. Si ho desitgen poden concertar una cita prèvia, i en una visita ràpida i còmoda venen tot allò que tinguin i reben el pagament immediatament, en efectiu o en val per comprar en la botiga. En actuar nosaltres com a intermediaris, és possible que el venedor rebi una mica menys del que teòricament pugui rebre venent directament online, però no sempre és així i a més és important valorar totes les altres avantatges i sospesar quina és la millor opció.

Quin és l'article més estrany que heu tingut?, el més valuós?

El més curiós, potser una pell de cangur. El més valuós, un anell de diamants taxat en 30.000 €. (que ja no està en la botiga...) i un rellotge de 25.000 € (que ja es va vendre també).

Cash Converters una forma diferent de comprar i vendre.

Galeria d'Imatges

Promocions

Aquesta promoció
ja no està activa!
Joies noves a preu de segona mà
Aquesta promoció
ja no està activa!
Aquesta promoció
ja no està activa!
Dte. del 50% en rellotges de marca
Aquesta promoció
ja no està activa!

Comentaris

Cash Converters és l'única xarxa de tendes implantada a nivell mundial especialitzada en la compra venda d'articles.

· Associació: Sant Antoni Comerç
· Sector: Equipament i serveis per a la llar
· Categoría: Oportunitats

FacebookTwitterGoogle+

Mapa de localització

Botigues del mes Antigues

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

01, abril 2018

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

publica Gaudí Shopping

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

René, solucions per a una llar saludable i eficient

01, març 2018

René, solucions per a una llar saludable i eficient

publica Eix Fort Pienc

Segur que tots els que passen sovint pel Passeig Lluís Companys s'han parat més d'un cop davant de l'aparador de la botiga d'electrodomèstics René, just a la cantonada amb el carrer Rec Comtal. I segur, també, que molts altres s'han apropat en els darrers temps fins aquest establiment atrets per la singularitat de la seva proposta: productes i electrodomèstics per a una llar saludable que contribueixen a garantir hàbits saludables i un consum resp...

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

01, febrer 2018

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

publica Eix Comercial Sagrada Família

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

07, gener 2018

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

publica Encantsnous Eix Comercial

Un dels majors valors de què pot fer gala el comerç barceloní és el seu segell de proximitat únic i l'estret vincle establert al llarg dels anys amb la ciutat i els seus ciutadans. Si a tot plegat sumem el caràcter familiar de molts dels negocis que omplen els carrers dels nostres barris tenim com a resultats, establiments com Albert Calçats i Sara Roba, dues botigues d'Encants Nous Eix Comercial, al carrer Dos de Maig, 223, on convergeixen tots e...

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

01, novembre 2017

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

publica Cor Eixample

L'Eixample és un Districte ric en comerç... en comerç tradicional, en comerç innovador i, també, en comerç singular com Pirineu en Boca, un espai únic i multifacètic, en format de carnisseria, restaurant i botiga especialitzada, exclusivament, en productes i productors del Pirineu. Van obrir portes al 2015, al carrer Girona, 17, al territori de l'Eix Comercial Cor Eixample, i,des de l'inici, l'originalitat de la proposta, però, sobre...

Cainfor, serveis especailitzats en informàtica i ofimàtica

04, octubre 2017

Cainfor, serveis especailitzats en informàtica i ofimàtica

publica Gaudí Shopping

Avui dia, pràcticament cap empresa, per no dir absolutament cap, pot funcionar sense suport informàtic i ofimàtic i en gairebé tot el que fem i tot el que consumim, la informàtica té algun tipus de protagonisme. Empreses com Cainfor, ubicada al carrer Padilla, 322, al territori de l'Associació Gaudí Shopping són especialistes en l'equipació i serveis en aquest àmbit, esdevenint la seva activitat un servei de primer or...