Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Claus per dissenyar un catàleg digital

19 de desembre de 2023

Vols donar a conèixer els teus productes? Descobreix com fer-ho mitjançant un catàleg de productes digital que sigui atractiu per als teus clients i que tingui tota la informació ben estructurada.

En viure en un món digitalitzat, el teu comerç també ho hauria d'estar. Crear una botiga en línia és una bona forma per fer front a aquesta era digital, donar a conèixer el teu negoci i augmentar les vendes. No obstant això, per assolir l'èxit, cal comptar amb una varietat de recursos i estratègies com, per exemple, la creació d'un catàleg de productes en línia.

Els catàlegs han estat utilitzats com a recurs essencial per donar a conèixer els productes o serveis de les empreses des de fa molts anys. No obstant, ja no n'hi ha prou amb un catàleg tradicional, sinó que també cal comptar amb un de digital. El qual va cobrant més protagonisme gràcies als múltiples avantatges que pot aportar. Coneix-les en aquest post!

Per què crear un catàleg digital?

És probable que t'estiguis preguntant per què crear un catàleg digital si ja comptes amb una botiga en línia. La resposta és que perquè els usuaris visitin la teva botiga, primer han de conèixer-la. En aquest sentit, el catàleg digital pot ser una bona eina per cridar latenció de possibles clients i explotar noves vies de comunicació com, per exemple, lmail màrqueting.

Addicionalment, aquest recurs ofereix alguns avantatges que no tenen les botigues en línia:

 • Possibilita l'opció de veure els productes sense tenir connexió a Internet ni des de qualsevol dispositiu.
 • Permet reduir costos i respectar el medi ambient.
 • Facilita l'actualització constant dels productes i preus.
 • Augmenta el tràfic cap a la teva pàgina web.

Claus per crear un catàleg en línia

La primera cosa que has de tenir en compte abans de crear el teu catàleg digital, és que cal que transmeti un aspecte professional. És a dir, que estigui ben planificat, que tingui un disseny estètic i que projecti exactament la imatge que desitges que el teu públic objectiu percebi. A més, us recomanem que compleixi amb les següents característiques.

 • Disseny alineat amb la identitat visual de la marca: cal que el catàleg transmeti l'essència de la marca a través de l'estil, el to, la tipografia imatges i colors.
 • Descripció de cada producte: els productes han de tenir una o més fotografies, acompanyats d'una descripció completa. Aquesta descripció hauria d'incloure les dades imprescindibles dels productes i el preu.
 • Imatges professionals: les persones som éssers visuals. És per això que les fotografies, imatges, vídeos i elements visuals que utilitzis, s'han de veure clarament i tenir una resolució adequada.
 • Poc text: cal evitar incloure descripcions excessivament llargues per millorar l'experiència visual dels usuaris. Recorda que la redacció ha de respectar el to que facis servir en tota la teva comunicació i anar adreçada al teu públic objectiu.

Un cop tinguem això en compte, ara passem a la creació del catàleg.

Com fer un catàleg en línia?

 • Crea un moodboard

El moodboard és una eina visual que consisteix a recopilar elements que ajudin a construir una idea o projecte. Per triar aquests elements, has de tenir en compte el missatge que vols comunicar als teus futurs clients amb el catàleg digital, trobar un balanç entre fotografies, textures i tipografies i que la definició dels colors estigui alineada amb la identitat visual de la marca .

 • Tria el format que tindrà el teu catàleg

PDF, Flipbook o fins i tot realitat augmentada. Hi ha una gran varietat de formats, tria la que millor s'adapti al teu públic objectiu.

 • Proporciona tota la informació necessària

Identifica tota la informació que vols mostrar per garantir que els teus futurs clients trobin tot allò que volen saber dels teus productes o serveis d'una manera cridanera i eficient.

 • Inclou un índex

Facilita'ls la feina als usuaris de trobar el que busquen amb un índex ben estructurat. Us recomanem que vinculeu els títols de l'índex amb les pàgines en què es presenta el producte.

 • Descriu els teus productes

Crea descripcions detallades dels teus productes o serveis però evita que siguin molt extenses.

 • Destaca els beneficis

Ressalta el valor que aporten els teus productes i les formes en què els compradors podran treure'n profit.

 • Utilitza recursos audiovisuals

Un dels avantatges dels catàlegs digitals és que permet inserir diferents elements. Per generar un major impacte en la teva audiència, et recomanem fer servir recursos visuals com ara vídeos, imatges o presentacions corporatives.

Ara que ja tens les eines necessàries per crear el teu propi catàleg de productes, et recomanem que et posis fil a l'agulla i que no oblidis afegir-li aquest toc únic que fa que el teu comerç ressalti entre els altres. No esperis més! La digitalització és al teu abast.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X