Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Consells per crear un pla de màrqueting digital al sector turístic

6 de juny de 2023

Et dediques al sector turístic? Si vols millorar la teva posició al mercat i aportar valor als teus clients, no et perdis aquests consells per crear el teu pla de màrqueting digital.

Segons els pronòstics de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), es preveu que aquest any el turisme internacional torni als nivells prepandèmics a Europa. Tot i això, les pimes i autònoms hauran d'enfrontar-se a reptes com la inestabilitat econòmica i la contínua incertesa geopolítica.

Aprofitant l'apogeu del turisme internacional, les empreses del sector turístic hauran de desenvolupar estratègies de màrqueting que els permetin promocionar els seus serveis adequadament per arribar al públic objectiu. A continuació, t'expliquem els tipus de màrqueting turístic que hi ha, i el pas a pas per desenvolupar un pla efectiu.

Tipus de màrqueting turístic

El primer pas per elaborar el teu pla de màrqueting és conèixer els diferents sectors que hi ha dins del màrqueting turístic. Alguns dels principals són els següents:

 • Màrqueting de destinació: se centra a promocionar i comercialitzar destinacions. És a dir, els anunciants ressalten la ubicació com a destinació de viatge i no se centren només en un incentiu o l'allotjament. Per exemple: campanyes per fomentar el turisme a Espanya.
 • Màrqueting per activitat: de la mateixa manera que una destinació pot ser atractiva per la seva ubicació, també pot ser-ho per les activitats que els viatgers hi poden fer. Aquest tipus de màrqueting turístic dóna cabuda a tota mena d'activitats; des de esportives fins de recreació.
 • Màrqueting sostenible: concentrat a promocionar destinacions, activitats i serveis que siguin de caràcter sostenible.
 • Màrqueting gastronòmic: té com a objectiu promocionar la idea que el menjar és sinònim de cultura. No només se centra en la part gastronòmica sinó també en activitats relacionades: vinyes, sessions de degustació, visita a mercats… entre d'altres.
 • Màrqueting d'experiències: s'enfoca a oferir experiències immersives on els viatgers experimenten i s'involucren tant com sigui possible en una destinació. Per exemple: des de conèixer la seva història fins a la cultura i el medi ambient.
 • Màrqueting de benestar: promociona destinacions, activitats i serveis que promoguin la salut i el benestar Per exemple: activitats físiques, psicològiques o espirituals que millorin la qualitat de vida.

Conèixer els diferents tipus de màrqueting turístic, us ajudarà a entendre les tendències del sector i així abordar els comportaments dels consumidors de manera efectiva. A continuació, t'expliquem una sèrie de consells per elaborar el teu pla de màrqueting.

Pas a pas per elaborar el teu pla de màrqueting digital

Quan parlem d'elaborar una estratègia de màrqueting per al sector turístic, cal tenir en compte que estem venent un servei intangible. Per això, és important convertir l'experiència en una cosa memorable per als nostres consumidors.

Aquests són alguns dels punts claus que no heu d'oblidar a l'hora de dissenyar el vostre pla:

 • Fase 1. Anàlisi prèvia: és important realitzar tant una anàlisi interna com externa. Per a l'intern, pots fer un anàlisi DAFO (Debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats). Per a l'extern, és convenient analitzar tant la teva competència com els teus clients potencials. D'aquesta manera, podreu oferir un millor servei.
 • Fase 2. Definició estratègica: en aquesta fase hauràs de plantejar les estratègies i fixar objectius tenint en compte factors com ara la quota de vendes i la rendibilitat, entre d'altres.
 • Fase 3. Plantejament de tàctiques: un cop realitzada l'anàlisi i la definició dels objectius, és el moment de prendre decisions operatives relatives a les 4p´s del màrqueting (producte, preu, distribució i promoció).
 • Fase 4. Pressupost: en base a les decisions tàctiques, cal elaborar un pressupost que inclogui totes les àrees involucrades en el desenvolupament del negoci (capital humà, maquinària, recursos tecnològics, subministraments… entre d'altres).
 • Fase 5. Implementació i control: per últim, és important establir una fase de control per comprovar que la nostra estratègia està funcionant. Els informes de situació i paràmetres com el ROI (Retorn de la inversió) ens ajudaran a mesurar com s'està desenvolupant la nostra estratègia.

Gràcies a tenir una estratègia de màrqueting consolidada, podràs promocionar els teus serveis de manera adequada. No ho dubtis! Elabora un pla de màrqueting per portar el teu negoci del sector turístic al següent nivell.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X