Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Estratègies de Màrqueting Digital

5 de desembre de 2023

Coneix què és el màrqueting digital, així com els avantatges que pot aportar al teu negoci desenvolupar una estratègia de màrqueting digital òptima i els tipus d'estratègies que existeixen.

Davant de l'augment considerable del nombre d'usuaris a Internet, les estratègies de màrqueting tenen una gran importància per al posicionament web i la captació de clients per part de les empreses.

A causa, en part, de la situació de confinament provocada per la pandèmia, l'ús de les xarxes socials ha guanyat més força que mai, i és aquí on les empreses s'han d'adaptar a les noves tendències i les noves formes de consum en línia.

És en aquest punt on cal una estratègia de màrqueting digital. El màrqueting digital es pot definir com aquella estratègia dirigida a la comercialització en línia de productes i serveis, i mitjançant l'ús de diverses estratègies, tracta de guanyar visibilitat a internet i així captar nous clients o incrementar-ne les vendes.

Al primer apartat de l'informe, es detalla què és el màrqueting digital, així com les seves diferents evolucions al llarg dels anys:

  • Pàgines webs 1.0, on es traslladava la publicitat de mitjans tradicionals a les primeres pàgines web.
  • Pàgines webs 2.0, amb el començament dels primers intercanvis d'informació a través de plataformes.
  • Pàgines webs 3.0, mitjançant la intel·ligència artificial o el big data per interpretar característiques de l'usuari oferint una interfície més personalitzada.

Addicionalment en aquest apartat es podran comprovar els principals avantatges i desavantatges de desenvolupar una estratègia de màrqueting digital a la teva pime, igual que les principals tendències que es posaran en marxa per als propers anys com poden ser les estratègies de veu, les cerques visuals, les experiències amb realitat virtual o augmentada o chatbots, entre d'altres.

El següent apartat explica les diferents estratègies de màrqueting digital i la importància de cadascuna, perquè els comerços puguin augmentar la visibilitat, el nombre de clients potencials i les vendes.

  • Xarxes Socials: Han revolucionat la manera com ens comuniquem i s'han convertit en els darrers anys en una de les millors eines per interactuar. La presència en aquest mitjà és indispensable per fidelitzar el client i generar un compromís de marca.
  • Mail Marketing: Mitjançant l'enviament de missatges per part d'empreses per comptar amb més notorietat i visibilitzar els continguts. Amb el pas dels anys ha evolucionat fins a convertir-se en un element clau d'intercanvi de missatges amb els clients.
  • Estratègies de contingut: A través de publicacions dinformació rellevant per atraure i generar audiència. Un ús adequat de les estratègies de contingut millora el vincle emocional amb els clients mitjançant la creació de recursos.
  • Estratègies en mitjans pagats: Consisteix a redirigir el tràfic dusuaris a una web concreta amb lús de plataformes de pagament. Mitjançant la seva utilització, s'aconsegueix assolir resultats immediats amb costos no elevats.

A l'últim apartat desenvolupat, es poden observar diverses eines clau per poder optimitzar les tasques en les diferents àrees involucrades en la nostra activitat, com és el cas de l'analítica web, paid media, posicionaments web, social media, email marketing o CRM.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
23.07.2024
Tens una farmàcia? Coneix les eines digitals que necessites
La digitalització i la innovació tecnològica estan tenint un gran impacte al sector de la salut. Han sorgit noves tècniques de diagnòstic, maquinària més potent i fins i tot la...
+ info
23.07.2024
Arriba el Passaport Digital de Productes: t'ensenyem com s'aplicarà al sector de la moda
Sabies que només a Europa cada persona genera una mitjana de gairebé 20 quilos de residus tèxtils cada any? Aquesta dada demostra que és fonamental apostar per un model circular i sostenible. I la Unió Europea ja ha...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X