Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Free, Premium i Freemium: estratègies per ampliar audiències i públics

6 de febrer de 2024

L'expansió d'audiències i la captació de nous públics són constants preocupacions per a les pimes i els autònoms. Una de les eines més efectives per assolir aquests objectius és lelecció adequada destratègies de comercialització de productes i serveis.

En aquest post, explorem tres enfocaments clau: free, premium i freemium, i proporcionem consells útils per determinar quina és l'estratègia més adequada per al teu negoci.

Amb la saturació del mercat avui dia, no n'hi ha prou amb oferir un producte o servei de qualitat. La clau per a lèxit és arribar a audiències més àmplia i atraure nous clients.

Aquí és on entren en joc les estratègies de productes i serveis que no només defineixen com presentar l'oferta al mercat, sinó també com fer-ho accessible per a diferents tipus de públics. A continuació, et presentem tres estratègies de producte diferents que podràs implementar a la teva pime.

Estratègies de producte

  • Free: l'estratègia "Free" es basa en oferir un producte o servei de manera totalment gratuïta. Aquest enfocament pot atraure ràpidament una audiència àmplia, ja que elimina les barreres financeres inicials per als clients potencials. Si bé pot semblar que regalar el teu producte o servei no genera ingressos, la veritat és que és una estratègia s'utilitza generalment com un ganxo per atraure usuaris i després monetitzar-los d'altres maneres.

Un exemple notable daquesta estratègia és el model de negoci de moltes aplicacions mòbils, que ofereixen versions gratuïtes amb anuncis i després ofereixen una versió Premium sense publicitat o amb característiques addicionals a un cost. Aquest exemple, portat al cas de les pimes i autònoms, aconsegueix que arribin a audiències més àmplies, construeixin una base d'usuaris lleials i generin ingressos a través de les actualitzacions.

  • Premiumper altra banda, l'estratègia “Premium” se centra a oferir un producte d'alta qualitat o un servei personalitzat a un preu més elevat. Si el vostre producte destaca per la seva exclusivitat, característiques avançades o nivell de servei superior, aquesta estratègia pot ser adequada. Tot i que pot no atraure una audiència tan àmplia com l'estratègia “Free”, et permet generar ingressos substancials per cada venda.

Per exemple, els productes de programari professional, on les persones usuàries estan disposades a pagar més per funcions avançades o suport excepcional. Les pimes i els autònoms poden aprofitar aquesta estratègia en enfocar-se en la qualitat i l'excel·lència, atraient un públic que valora aquests aspectes.

  • Freemium: l'estratègia “Freemium” combina elements de les estratègies “Free” i “Premium”. En aquest model, s'ofereix una versió bàsica gratuïta del producte, però s'hi ofereixen característiques addicionals o funcionalitats avançades amb un cost afegit. Amb això, pimes i autònoms arribar a un públic ampli mentre generen ingressos a través de les actualitzacions.

Un exemple destacat daquesta estratègia és Spotify, que ofereix una versió gratuïta amb anuncis i una versió Premium sense anuncis i accés offline. Les pimes i autònoms poden aplicar aquest enfocament oferint serveis bàsics gratuïts i després brindant opcions de millora als usuaris que vulguin una experiència més completa.

Consells per triar l'estratègia més adequada per a la pime

Si estàs pensant en aplicar alguna d'aquestes tres estratègies a la teva pime, tingues en compte els aspectes següents:

  • Coneix la teva audiència: abans d'escollir una estratègia, estudia en profunditat a qui t'adreces. El teu públic valora la gratuïtat, està disposat a pagar per qualitat o prefereix una opció intermèdia?
  • Avalua el teu producte o servei: analitza les característiques i els avantatges del que ofereixes. Destaca en qualitat, exclusivitat o característiques addicionals?
  • Estudia la competència: observa com estan posicionats els teus competidors al mercat i quines estratègies utilitzen.
  • Itera i adapta: les estratègies de producte i servei no són estàtiques. Les pots ajustar en el temps segons la retroalimentació dels clients i les tendències del mercat.
  • Mantingues un equilibri entre valor i preu: sigui quina sigui l'estratègia que triïs, assegura't que el valor percebut pels teus clients sigui d'acord amb el preu que estan disposats a pagar.

En conclusió, aquestes estratègies són una eina poderosa per expandir audiències i públics al món de les pimes i els autònoms. Però l'elecció més adequada depèn del teu producte, audiència i objectius comercials.

Com a últim consell, mantingues flexible i disposat a adaptar-te a mesura que evoluciona el teu negoci i les preferències del teu públic objectiu. Molta sort!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X