Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Gràfiques Molero, un negoci modern i innovador amb 132 anys d'història

15 de febrer de 2016

Al territori de Compra Eixample tenim la gran sort de comptar amb un bon grapat de botigues úniques i singulars. Ho són pel seu producte, per la seva originalitat i, algunes, també, per la seva historia. Tal és el cas de Gràfiques Molero, una empresa familiar fundada fa més de cent treinta anys enrrere i catalogada per l'Ajuntament de Barcelona com "Botiga Emblemàtica" de la ciutat. Aquest reconeixement no és gratuït i només cal apropar-se fins a la Ronda Sant Pere, 44, a l'Eix Comecial Fort Pienc per comprovar com és, realment d'especial, aquest establiment.

"El negoci el va fundar Ramon Molero l'any 1884 al carrer Almogàvers, on oferia serveis d'impremta i litografia. Cap als anys 1920-1921, en una època en què l'Eixample barceloní era ja el barri més modern de la ciutat, la impremta es va traslladar a la seva actual seu i incorporava en el nou establiment el servei de botiga-papereria", explica Olga Urbez, filla de l'actual propietari, Josep Urbez Gómez.

D'aquells primers anys, la impremta conserva la pràctica totalitat del mobiliari original, prestatgeries, calaixos amb tiradors de llautó, vitrines i armaris... i, també, elements de la façana exterior, com els dos elegants aparadors de fusta noble i llautó.

"El meu pare va començar a treballar aquí l'any 1952 com aprenent i el 1978 es va fer càrrec del negoci. Emprenedor de mena, ha estat sempre atent a les necessitats de cada moment. Ha afavorit l'evolució de la impremta en sintonia amb els temps, conservant i potenciant alhora el nostre valor i elements diferenciadors que fan del nostre negoci un establiment emblemàtic".

Actualment, a més de l'Olga, el seu germà Carles també treballa al negoci familiar, havent aconseguit Gràfiques Molero, no només sobreviure al gran daltabaix viscut per les arts gràfiques arran de la irrupció de la digitalització al sector, sinó, a més, sortir reforçat d'aquest tràngol, gràcies a la capacitat dels Urbez per fomentar l'evolució constant dels seus serveis i la progressiva adopció de les noves tecnologies en els seus tallers.

"Per a nosaltres l'objectiu principal ha estat no transformar-nos en una industria gràfica, sinó preservar la nostra idiosincràsia com a negoci d'arts gràfiques, això sí, sense perdre de vista la realitat i adaptant-nos, per això, a l'era digital".

El gran valor de l'especialització

Per fer-ho han incorporat nova maquinària d'impressió i també nous serveis i no han abandonat en cap moment, el tracte proper i personalitzat, l'assessorament professional a cada client i el servei a mida per a cada necessitat propis d'un negoci artesà com el de la impremta.

"Hem deixat de ser un servei d'arts gràfiques manuals per passar a ser un servei d'arts gràfiques digitals. Tenim noves màquines d'impressió i les composicions i treballs de disseny els fem ara amb l'ordinador. Hem obert nous canals de negoci com la botiga on-line, tant pel que fa referència a papereria com a impremta, i hem creat una carta de serveis molt àmplia, que va del principi al final de qualsevol tipus de treball gràfic. Hem creat, també, equips especialitzats a les diferents àrees del nostre negoci, des del disseny a la impremta - òfset i digital-, passant per la papereria i la copisteria, i acabant per la manipulació de qualsevol treball d'arts gràfiques. L'objectiu de tot plegat, és oferir un servei integral i professional a costos no només moderats, sinó sobretot, també, amb un temps de lliurament ajustat, una requisit vital al nostre sector."

Temes gràficaimpressióimpremtaemblemàtica

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X