Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Gràfiques Molero, un negoci modern i innovador amb 132 anys d'història

15 de febrer de 2016

Al territori de Compra Eixample tenim la gran sort de comptar amb un bon grapat de botigues úniques i singulars. Ho són pel seu producte, per la seva originalitat i, algunes, també, per la seva historia. Tal és el cas de Gràfiques Molero, una empresa familiar fundada fa més de cent treinta anys enrrere i catalogada per l'Ajuntament de Barcelona com "Botiga Emblemàtica" de la ciutat. Aquest reconeixement no és gratuït i només cal apropar-se fins a la Ronda Sant Pere, 44, a l'Eix Comecial Fort Pienc per comprovar com és, realment d'especial, aquest establiment.

"El negoci el va fundar Ramon Molero l'any 1884 al carrer Almogàvers, on oferia serveis d'impremta i litografia. Cap als anys 1920-1921, en una època en què l'Eixample barceloní era ja el barri més modern de la ciutat, la impremta es va traslladar a la seva actual seu i incorporava en el nou establiment el servei de botiga-papereria", explica Olga Urbez, filla de l'actual propietari, Josep Urbez Gómez.

D'aquells primers anys, la impremta conserva la pràctica totalitat del mobiliari original, prestatgeries, calaixos amb tiradors de llautó, vitrines i armaris... i, també, elements de la façana exterior, com els dos elegants aparadors de fusta noble i llautó.

"El meu pare va començar a treballar aquí l'any 1952 com aprenent i el 1978 es va fer càrrec del negoci. Emprenedor de mena, ha estat sempre atent a les necessitats de cada moment. Ha afavorit l'evolució de la impremta en sintonia amb els temps, conservant i potenciant alhora el nostre valor i elements diferenciadors que fan del nostre negoci un establiment emblemàtic".

Actualment, a més de l'Olga, el seu germà Carles també treballa al negoci familiar, havent aconseguit Gràfiques Molero, no només sobreviure al gran daltabaix viscut per les arts gràfiques arran de la irrupció de la digitalització al sector, sinó, a més, sortir reforçat d'aquest tràngol, gràcies a la capacitat dels Urbez per fomentar l'evolució constant dels seus serveis i la progressiva adopció de les noves tecnologies en els seus tallers.

"Per a nosaltres l'objectiu principal ha estat no transformar-nos en una industria gràfica, sinó preservar la nostra idiosincràsia com a negoci d'arts gràfiques, això sí, sense perdre de vista la realitat i adaptant-nos, per això, a l'era digital".

El gran valor de l'especialització

Per fer-ho han incorporat nova maquinària d'impressió i també nous serveis i no han abandonat en cap moment, el tracte proper i personalitzat, l'assessorament professional a cada client i el servei a mida per a cada necessitat propis d'un negoci artesà com el de la impremta.

"Hem deixat de ser un servei d'arts gràfiques manuals per passar a ser un servei d'arts gràfiques digitals. Tenim noves màquines d'impressió i les composicions i treballs de disseny els fem ara amb l'ordinador. Hem obert nous canals de negoci com la botiga on-line, tant pel que fa referència a papereria com a impremta, i hem creat una carta de serveis molt àmplia, que va del principi al final de qualsevol tipus de treball gràfic. Hem creat, també, equips especialitzats a les diferents àrees del nostre negoci, des del disseny a la impremta - òfset i digital-, passant per la papereria i la copisteria, i acabant per la manipulació de qualsevol treball d'arts gràfiques. L'objectiu de tot plegat, és oferir un servei integral i professional a costos no només moderats, sinó sobretot, també, amb un temps de lliurament ajustat, una requisit vital al nostre sector."

Temes: gràficaimpressióimpremtaemblemàtica

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
01.11.2018
La taula de Nadal perfecta: 5 trucs per a una taula 10!
La majoria estarà d'acord que bona part dels moments més especials del Nadal passen al voltant de la taula. ... àpats en bona companyia, llargues i animades sobretaules, cants de nadales, recitals de poemes nadalencs, jocs de taula...
+ info
01.10.2018
Balla, balla, balla! 5 raons per no deixar de ballar
La majoria de nosaltres quan ens plantegem fer exercici el primer que pensem és apuntar-nos al gimnàs, anar al poliesportiu a fer natació, sortir a córrer als matins,… però pocs pensem a ballar.... sí, en...
+ info
Botiga del Mes
Sancho Mobiliari: mobla casa teva, 'claus en mà'Sancho Mobiliari: mobla casa teva, 'claus en mà'
Sancho Mobiliari: mobla casa teva, "claus en mà"

Si us apropeu a Encants Nous Eix Comercial a comprar mobles, és més que probable que acabeu a Sancho Mobiliari del carrer Enamorats, 85-87, C-4-6 i 5-9, una botiga de llarga tradició al barri, coneguda i reconeguda per la qualitat i varietat del seu catàleg on trobareu mobles per a totes i cada una de les estances de la casa.

Llegir més
Carregant...
x
X