Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Com prendre el sol i aconseguir un bronzejat saludable

1 de juny de 2018

Pensant ja en la platja o la piscina?, amb ganes d’estirar-te a la tovallola?,… Aquest any hem saltat de l'abric al vestit de bany, amb poc marge per anar prenent color abans de posar-nos els tirants i és per aquest motiu que, més que mai, hem de prendre totes les precaucions per no fer malbé la nostra pell. T'expliquem com prendre el sol amb garanties i assegurar-se un bronzejat saludable i que duri. Vegem com… 

Abans d'exposar-se al sol 

 • Pell neta. Per aconseguir la millor resposta de la crema solar, és important que apliquem el producte sobre la pell neta, lliure de maquillatge o de qualsevol altre producte com perfums o desodorants. Si a més exfoliem la pell, molt millor, doncs com menys cèl·lules mortes, més preparada estarà la nostra epidermis per rebre els raigs del sol i més temps durarà el bronzejat.
 • La crema abans de trepitjar la platja. És convenient aplicar la crema entre 15 i 30 minuts abans de començar l'exposició directa al sol, ja que aquest és, de mitja, el temps que triguen els filtres solars en començar a actuar. 
 • Protector solar en quantitat. Cal ser generosos a l'hora d'aplicar la crema solar. Els fabricants recomanen una mitja d'uns 30 ml de producte a cada aplicació. La crema, oli o esprai s'ha de repartir de forma uniforme per tot el cos, inclosos, els peus, les orelles, clatell, ... Amb un pot de crema d'uns 200 ml hauríem de tenir per unes 6 aplicacions. No oblidem, tampoc, protegir els llavis, ulls i cabells amb productes adequats. 
 • Factor de protecció a mida de la nostra pell i les circumstàncies.... Per assegurar-nos una bona protecció, hem de triar una crema solar adient a la nostra pell, al tipus d'exposició al que tinguem previst sotmetre'ns (llarga, curta o puntual) i a la quantitat de radiació UV a la que ens exposem. A escala general, la recomanació parteix de cremes solars de protecció alta (FPS 30) o en el cas de nens i persones amb pells més blanques, molt alta (PSF 50+).

 Durant l'exposició 

 • Temps d'exposició. És molt important ser estricte amb el temps d'exposició, sobretot durant els primers dies de platja o piscina, quan es recomana sumar minuts de forma gradual, combinant, fins i tot, si és possible, l'exposició estàtica amb als passejos. 
 • Horaris de radiació solar. A les hores de major incidència solar, entre les 11 del matí i les 4 de la tarda, la millor opció és alternar l'exposició directa amb banys i temps de protecció sota el para-sol, renovant la crema solar.
 • Tornar a posar crema. Aproximadament, cada dues hores, farà falta que ens tornem a aplicar la crema protectora. També ho haurem de fer cada vegada que sortim de l'aigua. Algunes cremes solars són water resistant i asseguren la permanència del 70% del valor del SPF després de 30-40 minuts de bany. 
 • Per calcular quant temps ens protegeix el producte solar triat, haurem de multiplicar el FPS de la crema pels minuts que la nostra pell, sense crema, pot exposar-se al sol abans de començar a posar-se vermella. El resultat seran els minuts que la crema ens protegirà del sol. 
 • Aigua i fruita. Durant el temps d'exposició directa al sol, a més dels banys per refrescar-nos és important que reforcem la hidratació del nostre cos amb aigua i/o fruites com la síndria, el meló, el préssec o les prunes, amb més d'un 80% d'aigua a la seva composició. 
 • Utilitzar filtres físics. El para-sol, les gorres, els barrets i les ulleres amb vidres foscos ens ajudaran a protegir-nos de l'acció directa del sol. 

Després de l'exposició 

 • Netejar i hidratar. Després del nostre pas per la platja o la piscina, haurem de treure la sal i el clor de la nostra pell. Una vegada neta, la recomanació dels experts és aplicar-nos una crema hidratant per ajudar a que aquesta es rehidrati i recuperi la seva suavitat. 
 • En el cas de les cremes específiques, com els after sun, incorporen substancies calmants i, fins i tot, antiinflamatòries que afavoreixen una recuperació més ràpida de la pell. 

 

 Què ens diu l'envàs de la crema solar 

En els envasos dels productes de protecció solar s'inclou informació pràctica sobre les seves propietats, encara que, sens dubte, són els professionals de les farmàcies, perfumeries i botigues de cosmètics qui ens assessoraran millor a triar la que és millor per la nostra pell. Al territori de Compra Eixample - CorEixampleEncantsnous Eix ComercialFort Pienc Eix ComercialGaudí ShoppingEix Comercial Sagrada FamíliaSant Antoni Comerç - hi ha molts comerços especialitzats en aquest àmbit on ens ajudaran a fer la millor tria. Al mapa totes les adreces! 

SPF: Es tracta del grau de protecció als rajos UVB, és a dir, els que actuen sobre les capes més superficials de la pell i que per tant són responsables del bronzejat i, també, de les cremades solars. Els factors de protecció solar es divideixen en quatre nivells: protecció baixa, que va de 6 a 12; mitja, de 15 a 25 (protecció del 93 al 97%); alta de 30 a 50 (protecció del 97 al 98%); i molt alta a partir de 50+ (protecció per sobre del 98%, encara que cap fotoprotector bloqueja al 100% els rajos del sol). 

UVA: Els rajos UVA penetren a la dermis i a la llarga són els causants de l'envelliment prematur de la pell i carcinomes, en els casos d'exposició excessiva al sol. És molt important, per tant, que la crema solar incorpori protecció en aquest sentit. Si les sigles UVA es presenten envoltades d'un cercle, vol dir que el producte compleix amb les recomanacions de l’U.E quant al UVA. Les sigles PA també indiquen el grau de protecció UVA. Com més signes "+", més protecció. 

IR: Indica que el producte en qüestió és especialment recomanable per a pells sensibles i que conté, entre altres ingredients, reflexors de la llum. 

Water-resistant: Resistent a l'aigua. Després d'un bany de 30-40 minuts manté el 70% de la seva capacitat protectora. 

Sweatproof: Resistent a la suor. 

Rubproof: Resistent al contacte amb la roba.

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
23.07.2024
Tens una farmàcia? Coneix les eines digitals que necessites
La digitalització i la innovació tecnològica estan tenint un gran impacte al sector de la salut. Han sorgit noves tècniques de diagnòstic, maquinària més potent i fins i tot la...
+ info
23.07.2024
Arriba el Passaport Digital de Productes: t'ensenyem com s'aplicarà al sector de la moda
Sabies que només a Europa cada persona genera una mitjana de gairebé 20 quilos de residus tèxtils cada any? Aquesta dada demostra que és fonamental apostar per un model circular i sostenible. I la Unió Europea ja ha...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X